Onnittelut EU-liittovaltioon ja Natoon viemisestä!

Mielestäni on turha jättää onnitteluja  ja keskustelua tästä aiheesta jälkijunaan. Tulinkin jo käsitelleeksi tätä perustuslakiasiaa avoimesti ja pitkäkestoisesti seuraten. Omalta kohdaltani seurasin vaiheita taustalta vuoden 2010 keväästä alkaen. Kiitos sosiaalisen median (SM) antamien tietojen ja vinkkien.

Huolestuttavinta tässä HE 60/2010 asiassa on ollut mielestäni se, että kansallisvaltio Suomen alasajo tapahtuu ilman mitään julkista keskustelua ennen eduskuntavaaleja ja – vaalien jälkeen! Kansanäänestyksen selkeätä tarvetta unohtamatta.

Huomenna eli 13.9.2011 tiistaina se sitten tapahtuu, jos on vielä Ylen Uutisin(kaan) luottamista:

”Eduskuntavaalien yli lepäämässä ollut perustuslain uudistus palaa huomenna eduskunnan käsittelyyn.”

Lähde: Yle – NÄKÖKULMA: Presidentin vallan karsiminen on helpotus puoluepomoille, julkaistu 12.9.2011 klo 07:00 – toimittaja Pekka Kinnunen

– tosin tätä kirjoittaessani kello 14:04 asiaa ei ole eduskunnan avoimilla www-sivuilla vahvistettu eli en ole löytänyt ko. tietoa. Mutta luotan tässä asiassa toimittaja Kinnuseen ja hänen tietolähteisiinsä.

Suomi siirtynyt salamavauhdilla kaksipuoluejärjestelmään!

Kyseessähän on vain ja ainoastaan perustuslain ”uudistamisen” toinen äänestys. Eduskunnassa olevan hallitusenemmistö sixpackin ja sen käärepaperin eli keskustan äänin läpimeno tulee olemaan varmaa.

Vain 67 paikalla olevaa kansanedustajaa, jotka äänestävät EI, voivat enää kaataa perustuslakihankkeen.

Mielenkiintoiseksi perustuslaki ”uudistamisen” eli HE 60/2010 tekee se, että heidän presidenttiehdokkaakseen nouseva Paavo Väyrynen ”sattui” olemaan poissa perustuslain ensimmäisestä äänestyksestä 16.2.2011. Kysehän on mitä suurimmassa määrin keskustan aloittama ja ajama hanke.

Vasemmistonliiton takinkäännös tässä asiassa lienee suomalaisen poliittisen historian uskomattomin teko. Siis tähän päivään eli 12.9.2011 mennessä.

Tosiasiat on tunnistettava ja tappion hetki tunnustettava

Suomessahan; ainakin, kaikki kansallisen korporatismin ytimessä toimivat tuntevat toisensa. Joku onkin osuvasti kuvannut, että se on kuin isoon ja toisistaan hyvin kuuluvaan perheeseen kuuluisi. Vähän erikoiseen, mutta hyvin jäsenistään huolehtiviin. Euromiljonääriksi nousevat aina avainedustajat vasemmalta oikealle. Lisäbonuksia ollenkaan muillekaan pihtailematta. Keskustan korjatessa aina satoaan.

Tosin tästä todellisesta menosta Suomessa on joku viisaasti sanonut, että eurooppalainen unelma ei voi perustua suomalaisten(kaan) kansalliseen kyykyttämiseen.

Korporatismia ei pidä myöskään koskaan sekoittaa konsensukseen. Tässä on mielestäni monilla pitkän linjan toimittajillakin vielä opettelemista.

Tässä vaiheessa demokratia-kehitystämme; herrojen ja rouvien vuonna 2011, laitoinkin seuraavanlaisen onnitteluviestin sähköpostilla vetämään. Siis hyvissä ajoin etukäteen. Poliittisille päättäjillemme, virkamiehille ja median edustajille.

Uuden teknologian mahdollistaman jakeluvalinnan piiriin kuului noin 700 suomalaista avainhenkilöä. Heillä on ainakin nyt tietoa siitä, mistä on jäänyt avoimet keskustelut käymättä.

Kiitos nykyaikaisen teknologian ja suomalaisen ohjelmistotyön

Sellaisten sähköpostilistojen kokoaminen, jotka perustuvat eri henkilöiden kytkentä- ja sidonnaisuuspainoarvoihin yhteiskunnassamme on nyt yllättävän helppoa. Virhemarginaaliksi jää enää +/- 5 prosenttia.

Aloitin rehellisenä käsityönä tapahtuneen onnitteluviestien lähettämisen 1.9. ja sain hitaan perustyöni päätökseen 8.9.2011.

Toivotaan vielä, että joku on onnitteluviestini lukenutkin. Ainakin uusien perussuomalaisten kansan edustajien parissa. Ensimmäisen onnitteluviestilähetyksen laitoin EU-vallan ytimessä oleville tiedotusvälineiden Brysselin kirjeenvaihtajille. Sitten mepeille ja sitten perustuslaki ”uudistuksen” aloittajapuolue keskustan kansanedustajille sekä entiselle pääministeri Matti Vanhaselle. Kun heidän taholta ei kiistetty mitään, niin rohkaistuin jatkamaan.

– Klikkaamalla artikkelin kuvia hiirelläsi; saat ne ruudullesi halutessasi isompina –

Harmaata hallintoa Suomessa onniteltu tällä avoimella onnitteluviestillä.

Kokeilin myös asiarunomittaa viimeisessä Uuden Suomen Puheevuoro kirjoituksessani 5.9.2011, josta käsin Teillä on halutessanne mahdollista päästä kiinni tätä perustuslakiasiakokonaisuutta avaaviin linkkeihin.

Tai sitten avoimen internetin kautta hakukoodillaHE 60/2010

Uusi Suomi Puheenvuorossa on lukuisia kirjoituksia aiheesta. Huomattavasti parempia kuin omani. Olen kuitenkin huomannut paremmaksi olla linkkaamatta suoraan niihin, koska en halua niiden lukumahdollisuuksien häiriintyvän.

Onko Suomi avoin ja länsimainen demokratia?

Minun mielestäni kaukana molemmista. Esitän perustelut. Konkreettisella ja tuoreella esimerkillä.

Näin sdp:n puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, Paasikivi-seuran puheessaan 14.4.2009:

”Hyvät ystävät. Suomi on kaikilta osin länsimainen demokratia. Useilla alueilla olemme maailman huippua. Kilpailukykyvertailut, OECD:n Pisa-tutkimukset ja korruption vähäisyys ovat maailman huippuluokkaa.

Presidentti Martti Ahtisaari pyysi taannoin suomalaisia poliitikkoja vastaamaan kysymykseen ”onko Suomi heidän mielestään läntinen demokratia joka jakaa länsimaiset arvot?

Monet eivät ymmärtäneet kysymystä.”

Käsittääkseni kysymys on erittäin vakavasta ”ymmärrysongelmasta”, joka ulottuu myös valtakuntamme yläkerroksista aina alakerroksiin asti.

Julkisista varoista kustannettavien tilaisuuksien osallistujatiedot ovat salaisia?

Pyysin valtioneuvoston kansliasta 25.5.2011 alkaen käyttööni Finlandia-talolla järjestetyn EU-tilaisuuden osallistujatietoja. Tilaisuuden virallinen nimi on ”Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla -seminaari 2.2.2009”.

Mielenkiintoiseksi tilaisuuden teki omissa arvioissani se, että Suomen mittapuussa isosta EU-tilaisuudesta löytyy erittäin vähän mediaan kirjattua tietoa, jonka vuoksi itse kiinnostuin tilaisuuden tapahtumista.

Valtioneuvoston kanslian sivuilta löytyvät tietoa etsivälle virallisen Suomen julkistamat tiedot osasta tilaisuuden sisältöä. Vältän tässä kohtaa suoraa linkkausta, koska linkkauksillani on jostain syystä taipumusta katkeilla.

Virallinen valtioneuvoston kanslian politiikkapalvelut, valtioneuvoston EU-sihteeristöstä tullut ja 15.8.2011 päivätty vastaus on tässä. Allekirjoittajina ovat EU-sihteeristön apulaispäällikkö Jori Arvonen ja neuvotteleva virkamies Anna-Lotta Hyvärinen.

Tilaisuudessa ei ole kuulemma tehty päätöksiä. Keskeinen perustelu kielteiselle päätökselle osallistujatietojen saamisesta on tämä:

Seminaariin osallistui noin 300 henkeä mm. kansalaisjärjestöistä, etujärjestöistä, puolueista, hallinnosta ja mediasta. Seminaarin osallistujista laadittu lista on laadittu viranomaisen ja eri EU-politiikan toimijoiden välistä yhteydenpitoa varten eikä sitä arkistolainsäädännön mukaan liitetä arkistoon. Osallistujalistaan ei näin ollen sovelleta julkisuuslakia.”

Minkä puolueiden tosiasiallisessa hallinnassa kansalais- ja etujärjestöt Suomessa ovat?

Kuka valitsee? Millä perustein? Sisäpiiriin mukaan otettavat kansalais- ja etujärjestöt?

Tilaisuuden toiselta järjestäjältä EU-komission Suomen edustustolta sain myös kielteisen vastauksen asiakirjapyyntööni.

Kuitenkin jo vuonna 2006 Suomen slogan eli tunnusteema puheenjohtajamaana oli ”Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteena avoin ja tehokas unioni”.

* * * * * *

Itse en ihmettele enää, mistä hyvin kriittiset puheet päättäjiämme kohtaan kumpuavat.

Uskon, että kritiikki vain kovenee, niin kauan kuin esimerkiksi tällaiset länsimaiseen avoimuuteen perustuvat asiakirjapyynnöt vakaan vaikenemisen Berliinin muureista takaisin kimpoavat.

Itselleni tämä asiakokonaisuus sekä valtakoneistomme vastaamattomuus on ollut jo helppoa ymmärtää ja siksi voin onnitella vapautuneesti sen läpivieneitä henkilöitä. Jos he vaikka jossain vaiheessa astuisivat avoimeen julkisuuteen kertomaan tekemisistään?

Vallankumous ja vallankaappaus tehdään nykyisin sisäsiististi lainsäädännön kautta

Valtaosinhan tämänkin; yllä kerrotun ja aiemmin osiin puretun perustuslain ”uudistamisen” kautta tapahtuvan, vallankumouksen tahikka vallankaappauksen takana ovat samat kansallisen korporatismin avainhenkilöt. Ihan A:asta – Ö:öhön.

Ja niin kuin tässä tuoreessa perustuslakiasiassa. Vain turpansa/suunsa/leipäläpensä kiinni pitäville riittää euromiljonääriksi johtavia työtehtäviä. Vasemmalta oikealle. Keskustan avoimia laareja koskaan unohtamatta.

Eihän tässä mitään päättäjien selän takana tehdä. Tästä linkistä valtioneuvostolle laittamaani pyyntöön avata kohteliaimmin perustuslain ”uudistaminen” eli HE 60/2010 meille tavan kansalaisille päin.

– Ko. linkki Suomi 2017 – ajatuslaukomon Twitteriin toiminnassa 12.9.2011 kello 14:58 –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, EU, eurokupla, finanssikusetus, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korporatismi, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, politiikka, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Onnittelut EU-liittovaltioon ja Natoon viemisestä!

 1. Perustuslain ”uudistamisesta” eli HE 60/2010 huolimatta tai juuri tämän toteutustavan takia.

  Vakuutuslääkärijärjestelmä, vakuutuslääketiede, vakuutuslääketieteellinen arvio ja vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelemä tulee tuoda avoimeen julkiseen keskusteluun. Niiden takaahan löytyvät loppujen lopuksi pitkälti samat henkilöt.

  Tästä seuraavasta linkistä kiinnostuneille peruskatsausta aihekokonaisuudesta vuosilta 2001-2011.

  Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011
  Lähetetty heinäkuu 17, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

  ”Suomi jatkaa läntisten YK-maiden johtavana ihmisoikeusrikosvaltiona. Kova väite heti tämän artikkelin alkuun. Perustelen väitteeni saman tien.

  Hallitus ja eduskunta saattoivat vuosina 2003 – 2007 voimaan ”kahden lääkärin loukku” – lakipaketin nimellä tunnetun potilaiden niittokoneiston. Nostaen samalla vakuutuslääketieteen täysin ylivertaiseen asemaan.”

  https://suomi2017.wordpress.com/2011/07/17/harmaa-hallinto-ja-suomen-ihmisoikeustilanne-2011/

  Tykkää

 2. Leino Kimmo sanoo:

  Olen itsekkin taistellut jo vuosia Suomen HISTORIANKIRJOITUKSESTA puuttuvien asioiden lisäämiseksi kansan luettavissa olevaan aineistoon !

  Suomessa Eduskunta ja ”laillisuusvalvojat” ovat mahdollistaneet jo lukuisia lainsäädännöllisiä ihmisoikeusrikoksia ja niiden peittelyitä !

  On julkisista asikirjoista luettavissa mm. seuraavat faktat : Eduskunnan oikeusasiamiehen raportti Eduksunnalle 2005 … EIT seuloo pois käsittelystä 97 % sinne lähetetyistä Suomalsijutuista

  Presidentti Tarja Haloselle annettiin ”vaalirauha” 2005 Eduksunnan ”oikeusasiamiehen” päätöksellä 876/2/05; jonka mukaan poliisilla ei ollut oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa … kyseinen ”päätös” salattiin kansalaisilta kokonaan 20.12. 2007 asti ja tarkemman sisällön osalta tietääkseni 2060-luvulle asti !

  Suomen politikkojen joutuminen edesvatuuseen perustuslain vastaisesta lainkäytöstä estettiin TAKAUTUVILLA lakimuutoksilla 2005 – 2007 ja mm. He 55/2007 yhteydessä valehdeltiin kansanedustajille ”välitöntä tarvetta lain muuttamiselle ei ole”; vaikka lain eräs lausunnonantja linajasi: lakia tulee muuttaa, ettei missään tapauksessa kansainvälinen rikostuomioistuin tule toimivaltaiseksi käsittelemään Suomea koskevaa asiaa ! ”Oikeusministeriö” tarkoitushakuisetsi salasi tuon lausuman laista äänestävältä Eduskunnalta” ja lainvalmistelun ratkaisevan istunnon 2 kansanedustjan jääviyskyskymystä Oikeuskansleri ei edes suostunut tutkimaan !

  Ihmisoikeustuomioistuin ”seuloi” pois käsittelystä EOA päätöksen 876 ”kaltaisen” asian 27.3. 2008 ja määräsi asiakirjat tuhottaviksi päällikkötuomarille KIRJATTUNA JA PIKANA lähetetystä jääviystutkintapyyntökirjeestä huolimatta: ”Onko Päivi Hirvelä jäävi seulomaan pois käsittelystä ja käsittelemään VKSV:a koskevia asikirjoja” … mm oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston lausuman VKSV:n kohtuuttomasta 8 kuukauden diariinkirjaamisajasta … ( 114/911 / 06 ) .

  Suomessa on jatkuvana ketjuna tehty 2005 – 2010 lakeja ja allekirjoitettu kansainvälisiä sopimuksia, joilla valtaeliitin virkavastuuta on kavennettu TAKAUTUVASTI !

  Mm Tuija Brax on ”oikeusministerin” ominaisuudessa allekirjoittanut takautuvan sopimuksen, jolla kansainvälisestä rikostuomioistuimesta tehtiin ”toimivallaton” YKSITTÄISTAPAUKSISSA; huomauttaisin, että EOA päätöksen 876/2/05 mukaan tuollainen ”yksittäistapaus”; jossa poliisi ei saanut suorittaa rikoksen; eli presidentin- ja ministerinavastuuasian esitutkintaa ON OLEMASSA ; ja kyseisenlainen rikosilmoitus on Porin poliisilaitokselle tehty 8.9. 2005 sekä syyteilmoitus VKSV:oon 9.12. 2005 !

  Tällä ”perustuslakimuutoksella” nuo jo vuosia ”lain” ulkopuolella olleet asiat on tarkoitus haudata lopullisesti ?

  Euroopan Neuvoston vetoomusvaliokuntaa on mm. pyydetty tutkimaan, kuinka EU-kansalaisten vapaata vaalioikeutta on rikottu salaamalla äänestäjiltä äänestyspäätökseen VARMASTI vaikuttava EOA päätöksen kaltainen ”presidentin- ja ministerinvastuuasia”; jota ”laillisuuvalvojan” mielestä ihmisoikeusrikosten uhreiksi joutuneilla ei ole oikeutta saattaa julkiseen käsittelyyn ennen 2060-lukua !

  Ja pyyntö EOA 876/2/05 tapauksen tutkimiseksi on julkaistu jopa EU:n virallisessa lehdessä !

  Mukana tapausta salaamassa on ollut jo 3 ”oikeusministeriä” ja mm. OM työryhmämietinnön 21:2006 pohjalta tammikuussa tuli julkisuuteen lakiesitys ”Oikeusdenkäyntien viipymisten hyvityslautakunnasta”; joka sisälsi suoraan VIRKAVASTUUN POISTOPYKÄLÄN … ”jos kansalainen kokee oikeudenloukkauksen viranomaisen toimien johdosta … on vahingonkorvausvastuussa valtio … sekä kohta lautakunnalla on oikeus käsitellä asia, joka on tai on ollut EIT:n käsiteltävänä; siis TAKAUTUVA poisveto-oikeus EIT:n valituslistoilta !

  Huomauttaisin, että lepäämässäoleva perustuslain muutosesitys sisältää samansuuntaisia komponetteja mm. VAALIKYNNYS ja ”laillisuusvalvojien” OIKEUS SEULOA TAPAUKSIA POIS KÄSITTELYSTÄ ! Enää ei siis tarvitsisi EOA päätöksen tavoin viivyttää julkaisua vuosia; vaan olisi oikeus SUORAAN seuloa pois käsittelystä kansalaisten ihmisoikeusloukkauksista lähettämiä kanteluita !

  Nämä kaikki siis EU-liittovaltion silmätummessa hyväksymisen LISÄKSI !

  TÄMÄ KAIKKI ON VUODESTA 2005 LÄHTIEN JÄTETTY ÄÄNESTÄJILLE KERTOMATTA JA LISÄÄMÄTTÄ SUOMEN HISTORIANKIRJOITUKSEEN !

  Näistä ihmisoikeusloukkauksista ja demokratin halventamisista ei haluta julkista keskustelua ennen vuotta 2060 !

  Meidän lapsemme ja heidän lapsensa siis ovat todellisuudessa maksumiehinä tässä ”perustuslakiuudistuksessa”, jolla menneisyyden ja tulevaisuuden virkarikokset peitellään !

  Nyt näyttää siltä, että Suomen ”oikeuslaitoksen” 2060-luvulle asti salaiseksi luokiteltu aineisto on kansan pelastamiseksi julkaistava ANONYYMIN ”presidentin- ja ministerinavstuuasian” taustojen aukaisemiseksi ! EOA kirjoitti päätöksessäään 876/2/05 ”erään tapauksen yhteydessä tuli ratkaistavaksi kysymys saako poliisi suorittaa esitutkinnan kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiass”. Jokainen lukekoon itse tuon päätöksen ja miettiköön mitä asia mahtoi koskea ? ja miten on mahdollista että asia ei tullut mitenkään ilmi vuonna 2005 ennen presidentinvaaleja ?

  Olivatko siis vaalit ”vapaat”, ”rehelliset” ja sallivat ”vapaan” tiedonkulun äänestyspäätöksen tueksi ?

  Vai onko menossa ”Väärän kuninkaan aika ” ?

  EIT hiljenee

  VKSV hiljenee

  ”Oikeusministeriö” hiljenee

  Presidentti hiljenee

  Euroopan neuvoston vetoomusvaliokunta hiljenee

  Kansainvälinen Rikostuomioistuin hiljenee

  Laillisuusvalvonta hiljenee

  Etyjin vaalitarkkailijat hiljenevät

  Kaikilla edellämainituilla on tieto tapahtuneista lainsäädännöllisistä ihmisoikeusloukkauksista, mutta kaikki hiljaa sallivat niitä tapahtuvan yhä lisää ja yhä uudelleen !

  Tykkää

 3. Kiitos erittäin hyvästä tietopaketista. Tämän ”toimialan” ympärillä vallitsee Suomessa vakaan vaikenemisen kulttuuri.

  Surullista historian kirjoittajien kannalta on myös se, että Wikipediakin on alkanut kirjoittaa tietojaan valheellisesti. Eli nyt historiaa voidaan kirjoittaa entistä nopeammin uusiksi, kun ei tarvitse enää odottaa painettujen kirjojen vanhenemista ja hidasta poistumista saatavilta.

  Onneksi Päivi Hirvelän nimitysskandaalista jäi paljon tietoa meidän aiheesta kiinnostuneiden sosiaalisen median (SM) toimijoiden omiin arkistoihin. Tässä niiden pohjalta yksi katsaus.

  Suomen ihmisoikeustilanne 2010 – EIT Päivi Hirvelä 2006
  Lähetetty joulukuu 14, 2010 kirjoittanut Suomi 2017 – Suomi 2.0

  ”Maan vakiintunut tapa avoimuudessa ja rehellisyydessä herättää jatkuvasti ihmetystä.

  Ainakin, jos on kiinnostunut saamaan omaan käyttöönsä paikkansa pitävää tietoa yhteiskuntamme perustaan kuuluvista asioista. Minun mielestäni Suomen ihmisoikeustilanne kuuluu kiistattomasti yhtenä kokonaisuutena edelleen paisuvaan Finngate-skandaaliin. EIT ja Päivi Hirvelän tapaus kuuluvat kiinteästi sen monisyiseen juuristoon.”

  Lue lisää ministereiden Tuomioja ja Stubb hallinnonalan toimista osoitteessa:
  https://suomi2017.wordpress.com/2010/12/14/suomen-ihmisoikeustilanne-2010-%E2%80%93-eit-paivi-hirvela-2006/

  Taloudellisesti Päivi Hirvelän tapaus on myös merkittävä. Hänhän tulee näillä näkymin työskentelemään Suomen ihmisoikeustuomarina aina vuoteen 2016 asti.

  Vahvistamattomien tietojen mukaan hänkin tulee pääsemään eläkkeelle euromiljonäärinä. Isolla palkkasummalla, jota ei suostuta avoimesti julkistamaan, varmistetaan kuulemma tuomarin puolueettomuus ja riippumattomuus.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s