Eduskuntavaalit 2011 – eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat taas piilossa

Aidon suomalaisen parlamentarismin ja avoimuuden merkkinä voitaneen pitää sitä, että eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajista ei tiedetä taaskaan oikein mitään.

Kumpikin puhemiehistä on sanonut kannattavansa vaalirahoituksen avoimuutta. Ajankohtana syksy 2009 ja eduskunnan edessä torstaisin olleet korruption vastaiset mielenosoitukset, jotka loppuivat 17.12.2009. Lisätietoa internetistä – mielenosoitus korruptio 2009

Ei ihme, jos 70 ikävuotta täyttänyt selvitysmiesten seniori Lauri Tarastikin alkaa hermostumaan:

Media seurasi kevään eduskuntavaalien mainontaa Tarastin mielestä hyvin

”Olisi voinut kyllä hoitaa tehtävänsä aiemminkin. Odotin vaalirahoitusuutisia jo 2003 vaaleista. Niitä ei tullut. Media nukkui kuudet vaalit. Vasta Timo Kallin lausunto herätti.”

Lähde: HS 30.5.2011 – Missä ongelma, siellä Lauri Tarasti | Urheilua ja kulttuuria rakastava realisti

Uusi vaalirahoituslaki – Vaalirahoittajien pimittäminen pahenee?

Alla olevista linkkauksista tiedoksi sdp:n Eero Heinäluoman ja kokoomuksen Pekka Ravin tapa ilmoittaa vaalirahoituksensa kautta vaalirahoittajansa:

– vuoden 2007 vaalirahoitusilmoitussummat avaavat klikkaamalla .pdf-tiedoston
– vuoden 2011 vaalirahoitusilmoitukset avaavat klikkaamalla suoraan vaalirahoitusilmoituksen
– suorat linkit olivat toiminnassa ainakin 5.8.2011 kello 15:15 ja 3.7.2012 kello 21:18

Puhemiehen hinta Suomessa keskimäärin 62 250 euroa

Tällaiset kokonaissummat vaalirahaa olivat eduskunnan puhemieheksi valitun Eero Heinäluoman/sd ilmoituksissa eduskuntavaalivuosina 2007/2011: 84 720 €/46 523 €.

Yhteensä 131 251 €. Keskiarvo per eduskuntatavaalit 65 625,50 €.

Ja tällaiset kokonaissummat vaalirahaa taas eduskunnan ensimmäiseksi puhemieheksi valitun Pekka Ravin/kok ilmoituksissa 2007/2011: 46 950 €/72 066 €.

Yhteensä 119 016. Keskiarvo per eduskuntavaalit 59 508 €.
HUOM!
Linkit korjattu 24.5.2019. Lämmin kiitos vinkin antaneelle henkilölle.

Ministeri Jyri Häkämiehen tapa kaikkien vaalirahoittajien avoimessa kertomisessa on mielestäni vaalirahoittajien kertomisen uusi standardi Suomessa. Joko vuoden 2015 eduskuntavaaleissa vaalirahoitus on Suomessakin avointa, iloista ja kaikkien hyväksymää toimintaa?

Vai joko vuoden 2012 presidentinvaaleissa tiedetään ennen äänestystä, kenen rahoittamaa presidenttiehdokasta olet äänestämässä?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Aiheeseen liittyvä kokonaisvaltaisempi Suomi 2017 – artikkeli:
Hyviä uutisia numero 12

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, finanssikusetus, keskusliitot, mediasensuuri, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.