Hallitusohjelman tekijät 2011 – Tilannekatsaus 27.5.2011

Saadaanko Suomeen viimein sellainen hallitusohjelma, jossa luvataan hallituspuolueiden ja etujärjestöjen toimesta valvoa, että Suomen valtio, eduskunta ja hallitus huolehtivat sekä toteuttavat kaikissa toimissaan seuraavia Suomen ratifioimien sopimusten velvoitteita:

Perustuslain
Eurooppaoikeuden
Euroopan ihmisoikeussopimuksen
YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistuksen suhteen?

Tämän artikkelin lopussa linkkaukset Suomen tämän hetken tilanteisiin. Niihin todellisuudessa vallitseviin. Ja valtiovallan suojeluksessa tapahtuviin.

Miten isoksi harmaan hallinnon ja viranomaisrikollisuuden Suomessa annetaan kasvaa?

Miten isoksi harmaan hallinnon ja viranomaisrikollisuuden Suomessa annetaan kasvaa?

Suomen ihmisoikeustilanne on suomalaisten itsensä kannalta hyvin murheellinen ja murhaava. Esimerkiksi vakuutustaisteluihin ilman omaa syytään ajettujen kohdalla, jotka ovat vammautuneet tai sairastuneet pysyvästi työssään. Harmaa hallinto niittää surullista satoaan.

HALLITUSOHJELMAN TEKIJÖIDEN POLIITTISET KYTKENNÄT SELKEÄSTI ESILLE

Uusi Suomi kertoi näin 19.5.2011 ”Hallitusneuvottelut alkavat – nämä järjestöt mukana” uutisessaan (lihavoinnit artikkelin kirjoittajan):

”Neuvottelujen johtoryhmään kuuluvat puolueiden puheenjohtajat.

Valtioneuvosto on lisäksi julkistanut neuvotteluihin osallistuvia etujärjestöjä, joiden edustajia kuullaan omien alojensa asiantuntijoina.

Talousneuvostossa ovat kahdella edustajalla mukana

AKAVA,
Elinkeinoelämän Keskusliitto EK,
Keskuskauppakamari,
Maa‐ ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK,
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK,
Suomen Kuntaliitto,
Suomen Yrittäjät
ja
Toimihenkilökeskusjärjestö STTK.

Lisäksi yhdellä edustajalla ovat mukana

Eläkeläiset,
ETLA,
Ihmisoikeusliitto,
Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa,
Kirkkohallitus,
Mannerheimin lastensuojeluliitto,
Metsäteollisuus,
Perheyritysten liitto,
Suomen Ammattikalastajien liitto,
Suomen Luonnonsuojeluliitto,
Suomen Rauhanliitto,
Suomen ylioppilaskuntien liitto,
Svenska Lantbruksproducenters Centralförbund,
Teknologiateollisuus,
Työttömien valtakunnallinen yhdistys,
ja
Veronmaksajat.

Myöhemmin Säätytalon ovesta voi kävellä sisään muitakin järjestöjä.”

Itseäni asia kiinnostaa kovasti. Onko mukana taas vaalirahoittajia? Keitä henkilöitä ja mitä puoluekantaa ko. järjestöt tällä hetkellä edustavat?

Erilaisten vaalirahavirtojen synnyttämien setelisolidaarisuussuhteiden selvittelyssä on mielestäni erittäin tärkeää, että nk. epäpoliittiset kansalaisjärjestöt, jotka ovat kuitenkin puolueiden hallinnassa tulee esitellä avoimesti julkisuuteen.

Lainaus ja perustelut tulevat Seppo Sarlundin ”Politiikan pöydän alta” – kirjasta, jossa nuori Paavo Väyrynen visioi vuoden 1969 loppupuolella (lainaus luvusta – Köyhän asialla):

– Katsokaa demareita. Ne ovat vallanneet kaikkien epäpoliittisten kansalaisjärjestöjen johtopaikat. Niillä ja ay-liikkeellä ne pelaavat. Keskustapuolueen on vallattava järjestöt, neuvoi nuori mies.

Tässä seuraavaksi tänään, 27.5.2011, valtioneuvoston kansliasta saamani listaus hallitusneuvotteluihin osallistujista. Toivottavasti listaus saadaan myös avoimesti valtioneuvoston kanslian nettisivuille esille.

Hallitusohjelman tekijät 27.5.2011 sivu 1

Hallitusohjelman tekijät 27.5.2011 sivu 2

Toivottavasti nämä listat täydentyvät ja meille kerrotaan avoimesti hallitusohjelman tekoon osallistuvien järjestöjen sekä heidän asiantuntijoidensa poliittiset sidonnaisuudet.

Mikäli näitä tässä artikkelissa kaipaamiani tietoja ei saada tälläkään kertaan julkisuuteen, niin se on osoitus siitä, että yhteiskuntamme on ajautumassa entistä kovemman kansallisen korporatismin kurimukseen.

Menkää rohkeasti juttelemaan päättäjiemme kanssa, kun törmäätte heihin kesäisillä kaduilla ja toreille. Paikkansa pitävää tietoa ei saa välttämättä valtamedioista.

Aurinko paistakoot, paikkansa pitävä tieto kulkekoot ja Suomen sisäiset Berliinin muurit jatkakoot murenemistaan. Myös meidän hallitusohjelman tekijöistä ja vaalirahoituksen avoimuudesta kiinnostuneiden suomalaisten keskuudessa.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Aiheeseen liittyvät Suomi 2017 ajatushautomon artikkelit:

Hyviä uutisia –sarjan numerossa 12 kerrotaan, että perustuslain mukainen kansanvalta Suomessa ei voi toimia, jos kansa ei tiedä edes perusasioita päättäjistään.

Hyviä uutisia – sarjan numerossa 13 käydään läpi Suomen todellista ihmisoikeustilannetta vuosien 2001- 2011 välisenä aikana. Valotetaan perustuslain vastaista nelikantaista toimintamallia ja nimetään sen toimijat, jotka osallistuvat tämänkin hallitusohjelman tekoon.

Hyviä uutisia – sarjan numerossa 19 läpivalaistaan hallitusohjelman tekoon ja tekijöihin liittyviä mustia aukkoja. Uuden hallituksen ministereiden osalta voitaneen sopia sellainen juttu, että ennen ministerin virkaan ryhtymistä kunkin ministerin kaikki vaalirahoittajat tulee avoimesti julkistaa.

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, finanssikusetus, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, korruptio, maan tapa, mediasensuuri, Perustuslaki, politiikka, potilasjärjestöt, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.