Hyviä uutisia numero 19

Tasan kuukauden kuluttua eli 17.4.2011 Suomessa pääsee äänestämään. Toivottavasti nukkuvien puolueen noin 2 miljoonasta jäsenestä mahdollisimman moni lähtee liikkeelle ja käyttää äänioikeuttaan. Viimeistään tuona virallisena äänestyspäivänä.

Harmaa hallinto ja sen jatkuvuus Suomessa nojaavat vallan ytimen kulisseissa tehtyihin hallitustunnusteluihin. Eri puolueiden väliset hallitusohjelmat selviävät äänestäjille tosin vasta eduskuntavaalien jälkeen. Keskustan, kokoomuksen, sdp:n, vihreiden ja rkp:n kannalta kyseessä on miljoonien arvoinen pimitys.

Yksi kansanedustajahan kartuttaa puolueen kassaa neljän vuoden eduskuntakauden aikana yksi (1) miljoonaa euroa. Joten eduskuntapuolueiden suurimmille vaalitulos 17.4.2011 on kymmenien miljoonien eurojen taistelu. Esimerkiksi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana Pekka Ravi on hallinnoinut 51 miljoonan euron puoluetukia. Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana Eero Heinäluoma taas 45 miljoonan euron puoluetukia.

Avoimesti hallitusohjelmasta rupattelua? - Tsekkaa netistä "suuri puhallus"

Tiesithän tämän? Näillä kuvan kansanedustajilla sdp:n Eero Heinäluomalla ja kokoomuksen Pekka Ravilla ovat vielä viime eduskuntavaalien 2007 vaalirahoittajat kertomatta.

Ainakin itseäni kiinnostaa tietää, onko heidän vuoden 2007 vaalikampanjarahoituksessaan seuraavia tahoja:

* Kela tai sen omistamia tytäryhtiöitä tai säätiöitä
* Lakisääteisiä tapaturmavakuutuksia Suomessa myyviä vakuutusyhtiöitä
* Työeläkevakuutuslaitoksia tai keskinäisiä työeläkeyhtiöitä
* Lakisääteisiä liikennevakuutuksia Suomessa myyviä vakuutusyhtiöitä
* Kyseisiin toimijoihin liittyviä etujärjestöjä, säätiöitä tai yhdistyksiä
* Pankkeja tai finanssikonserneja
* Energia-alan yrityksiä tai etujärjestöjä

Tuo harmaan hallinnon alueella liikkuva hallitusohjelma näet mahdollistaa sen, että vaalirahoittajien kannalta niiden ylivertaista asemaa heikentäviä asioita ei hallitusohjelmaan kirjata.

Liika avoimuus voi olla vakiintuneelle vaalimenestykselle kallista

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana Timo Kalli on pyöritellyt 50 miljoonan euron puoluetukia omassa eduskuntaryhmässään. Keskusrikospoliisin selvittelyissä olevien Nuorisosäätiön ja RAY:n vaalirahoitusten lisäksi.

Joten meidän kaikkien on varmasti hyvä tietää, mitä hallitusohjelmasta itsestään on kirjattu ennakkoon tiedoksi?

Hallituksen ohjelma – Perustietoa valtioneuvostosta 17.3.2011

Hallitusohjelma on hallitukseen osallistuvien puolueiden hyväksymä toimintasuunnitelma, jossa on sovittu hallituksen tärkeimmistä tehtäväalueista. Uuden hallituksen on viivytyksettä annettava ohjelmansa tiedonantona eduskunnalle. Pääministeri valvoo hallitusohjelman toimeenpanoa.

Hallitusohjelma – Wikipedia 17.3.2011

Hallitusohjelma on Suomessa yleensä kahden tai useamman puolueen kesken sovittu menettely- ja tavoiteohjelma, jossa määritellään joko yksityiskohtaisesti tai hyvinkin yleisellä tasolla ne suuntaviivat, joita hallitus aikoo toimikautensa aikana noudattaa.

Valtio – Wikipedia 17.3.2011

Hallitusohjelmaa voi edeltää hallitussopimus, jossa päätetään hallituksen muodostavista puolueista, ministeripaikoista sekä hallitusohjelman periaatteista. Suomessa yksipuoluehallitukset ovat tuntemattomia, joten hallitussopimus ja hallitusohjelmat ovat sitäkin keskeisempiä työnteon ohjenuoria.

– Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi, saat sen ruudullesi isompana –

Hallitusohjelma – ”Näin valtaa ostetaan”

Perustuslain muutos 2000 teki oppositiostakin kumileimasimen

Voiko hallitusohjelmaan yksittäisenä, mutta rahattomana kansalaisena vaikuttaa? Tai saada selville, mitä eri puolueiden välillä on sovittu?

Kokeilkaa rohkeasti, mitä tietoa saatte esiin avoimen internetin hakukoneilta ja hakusanoilla:

hallitusohjelman tekijät 2003
hallitusohjelman tekijät 2007

HE 60/2010 toimivalta

Hallitusohjelman suhteen huonointa äänestäjien kannalta on selkeästi se, että sen tekijöistä, aikataulusta, sisällöstä ja julkituonnista ei ole säädetty perustuslaissa, jolloin äänestäjät joutuvat puolueen valinnassaan äänestämään sokkona.

Itseäni kiinnostaisi tietää, minkälaiset konkreettiset hallitusohjelmat eri puolueilla ovat jo olemassa? Koska niiden pohjaltahan eduskuntavaalien voittajien työskentely todellisuudessa tapahtuu.

Tuoreessa muistissahan on vihreiden istuminen hallitukseen, joka on päättänyt tosiasiallisesti kolmesta ydinvoimalasta ja ydinjätteiden säilyttämisestä Suomessa. Taustatietojen mukaan myös muiden maiden ydinjätteiden osalta.

– Aurinko paistakoot ja vakaan vaikenemisen muurit Suomessa murtukoot! –

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, EU, eurokupla, finanssikusetus, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s