Hyviä uutisia numero 8

Hyvänä uutisena ensin tietoonne suomalaisen median toimia hyvin taustoittavia kirjoja, joita minulle on suositeltu tähän mennessä ja jotka olen viimein saanut luettua.

Tämän ”Suomi 2017 – Apparatsikkien Albania?” – blogini ensimmäisenä kirjoituksenahan on ”Hei päätoimittajat! – Ketä kannatatte?” Edelleen ajankohtainen aihe julkaistiin tällä kanavalla 21.9.2010.

Tuolloin näiden seuraavien ja erittäin mielenkiintoisiksi osoittautuneiden kirjojen lukeminen oli itselläni vasta alkutekijöissään. Suurkiitokset kirjoista vinkkaajille!

Tämä järjestys oli minulle suositeltu lukemisen järjestys, jota voin nyt suositella muillekin:

1. Demokraattinen journalisti – Lauri Haataja, Jyrki Pietilä, Tuomo Pietiläinen – WSOY

2. Viestinnällä vallankumoukseen ”Demokraattisen toimittajakoulutuksen” aika 1960-luvulta 1980-luvulle – Esko Salminen- KLEIO

3. Helsingin Sanomat sananvapauden monopoli – Pertti Klemola – OTAVA

4. Reporadio – Yleisradion vaaran vuodet 1965 – 1972, Jarmo Viljakainen – Opus Liberum

5. SANANVAPAUS kauppatavarana – Martti Valkonen

”Suomen media harjoittaa vaikenemista ja asian sijaan julkaisee viihdettä. Suomalaiset toimittajat pelkäävät poliitikkoja ja näiden antamia rangaistuksia. Toimittajat kavahtavat putoamista kultapossukerhosta. Siksi he eivät tutkiskele poliitikkojen tekemisiä, kieltoja ja käskyjä.

SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA -niminen kirja käsittelee näitä asioita ja pohtii suomalaisen median arkuutta, laiskuutta ja hyötymistä muun yhteiskunnan kustannuksella.

Lehdistöllä ei ole tuotevastuuta. Lehdet käyttävät laajennettua sananvapautta ilman vastuuta. Media oli aiemman yhteiskunnallisen työnjaon puitteissa vallanpitäjien vahtikoira mutta nyt se on liittoutunut vallanpitäjien kanssa ajamaan omia taloudellisia etujaan muun yhteiskunnan kustannuksella.

SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA kertoo, miten Helsingin Sanomat jätti julkaisematta suuret uutiset siitä, että Sanoma-taloon eduskunnan edessä lisättiin kesken rakentamisen kahden kerroksen verran korkeutta siten, että lehtiyhtymän pääomistaja Aatos Erkko on istuskellut kerroksessa, jota ei oikeastaan saisi olla lainkaan olemassa.

SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA kertoo, miten taistolainen toveriverkko ja siihen kuuluvat toimittajat yhä valvovat suurta osaa Ylen ohjelmistosta ja vaikuttavat syvästi monien lehtien sisältöön. Mediassa toveriverkon ote on säilynyt, koska monien lehtien omistajat ovat tehneet taistolaisten kanssa epäpyhän allianssin ja pitävät näitä työssä vaikka nämä vääristelevät uutisvirtaa ja maailman tapahtumia.

6. Ankarat ajat – ”Vielä laulu kuuluu helvetistäkin” – Reino Paasilinna – WSOY

7. Median mahti – Risto Uimonen – WSOY

8. Unohdettu viisaus – Eero Taivalsaari – VS-Kustannus

SUOMALAISEN AJANKUVAN HELMIÄ NYT ENTISTÄ ENEMMÄN YOUTUBESSA

YouTube – kanavat ovat mahdollistaneet korkeatasoisen tiedonvälityksen myös ruohonjuuri- ja katutason kansalaisille. Hyvänä uutisena välitän tiedot seuraavasta mielenkiintoisesta kokonaisuudesta.

”Lea Launokari haastattelee kirjailija Eero Taivalsaarta, joka kertoo maassamme vallitsevasta sensuurista ja korruptiosta yli 70 vuoden kokemuksella.”

Eero Taivalsaaren haastattelu, osa 1/3 – pituus 13:00

Eero Taivalsaaren haastattelu, osa 2/3 – pituus 8:00

Eero Taivalsaaren haastattelu, osa 3/3 – pituus 11:24

Videosarjan katsomisen jälkeen suositan lukemaan tästä blogistani kirjoituksen ”Avointa analyysia apparatsikkien arvoista”, joka avautunee nyt paremmin kaikille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille.

– Sisäinen aurinkomme paistakoot ja vakaan vaikenemisen Berliinin muurit Suomessakin viimein murtukoot! –


Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, ay-liike, EU, eurokupla, Euroopan ihmisoikeussopimus, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, Euroopan neuvosto, finanssikusetus, kansalaisjärjestöt, keskusliitot, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.