Hyviä uutisia numero 5

Viime aikoina uutisointi Euroopan velkojen verkoston ympärillä on ollut verraten hiljaista. Sitäkin vilkkaampaa on ollut kokoomuksen ja keskustan vaalirahoituksen salojen sekä mahdollisten lahjontarikkomusten ympärillä. Mutta molemmissa kokonaisuuksissa muhii melkoisia möykkyjä.

Tuntuu siltä, ettemme ole kuulleet vieläkään kuka on kantanut rahaa kenellekin. Mistä kautta koukaten? Ja onko kyse pikkusummista vaiko ihan ämpärillä kannosta? Taikka saavilla kaadosta?

Kuka saa mennä? Ketä kaikkia suojellaan ja miksi? Sen näyttää aika. Myös Euroopan suhteen.

Eduskuntapuolueet ovat pyrkineet löytämään mahdollisimman paljon erilaisia avauksien tulevien eduskuntavaalien suhteen. Kuitenkin kolmea asiaa eivät äänestäjät hevillä saatikka oopperalla unohda.

A.
Vaalirahoituksen salaisuudet
B. Suomen ihmisoikeustilanne
C. Euroopan velkojen verkosto

– – – –
– – – –

Järkyttävästi Pandremix-rokotteesta narkolepsiaan sairastuneiden lasten ja nuorten kohdalla tilanne etenee uutistietojen mukaan hitaasti vaiheittain. Nyt rokotteen ja sairastumisen syy-yhteyden suhteen on tehty osittainen tunnustus. Suomessa erittäin harvinaisia ministerin ja viranomaisten anteeksipyyntöjäkin on kuultu.

Seuraavat kolme asiakokonaisuutta eivät toivoni mukaan tule vanhemmille liian tutuiksi:

A. Vakuutuslääketiede
B. Vakuutuslääketieteellinen arvio
C. Vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä

Narkolepsia on sairautena loppuiän kestävä ja kuuluu selkeästi korvattavaksi lääkevahinkovakuutuspoolin kautta. Tai mahdollisten vastuurajoitus tai -vapautussopimusten perusteella Suomen valtiolle eli veronmaksajille. Joten pitkäkestoisten ja pysyvien korvausten saamisessa tullaan näkemään hyvin todennäköisesti härskejä, mutta maan tapaan ja vakuutuslääketieteeseen pohjautuvia juridisia käänteitä.

Joku saattaa ihan oikeutetusti ihmetellä, että mitä ihmeen hyviä uutisia tässä kirjoituksessani on. Joten siirrytään eteenpäin. Henkisten herkkujen pariin. Minä tarjoan! Olkaa hyvät.

– – – –
– – – –

Olen tullut leimanneeksi eduskunnan monissa asioissa kumileimasimeksi. Isoksi ja kalliiksi sellaiseksi. Nyt löysin väitteelleni kovan kirjallisen kaikupohjan. Keskustan pitkäaikaisen vaikuttajahenkilön Seppo Sarlundin mainiosta kirjasta.

Tuo kirja osaltaan vahvistaa käsitystäni siitä, että meillä Suomessa on isokokoinen harmaa hallinto. Tämä lainaus kertoo myös koruttomasti sen, miksi eduskunnassa on niin vähän todellisia kansanedustajia. Myös jatkossa, ellemme toisin yhdessä tahdo.


Politiikan pöydän alta – Seppo Sarlund

– Suora lainaus sivulta 273 –

Lainaus alkaa.

”Kun yhteiskunnallinen heräämiseni puoli vuosisataa sitten alkoi, tuntui välttämättömältä yrittää tehdä maailmasta, ympäristöstämme ja kotiseudustamme oikeudenmukaisempi. Raskaimman työn raatajat saivat huonointa palkkaa ja heitä ivattiin ja pilkattiin. Kaupungissa maaseutulaiset ja pikkuviljelijät nähtiin loisina.

Eniten tänään harmittaa, että kun tuota oikeudenmukaisuutta on saatu viedyksi eteenpäin, on alkanut uudenlainen egoisismi vallata maailmaa. Poliittisista luottamustehtävistä on tullut ammatteja, joissa pysyminen on monille tärkeämpää kuin luottamustehtävän tasapuolinen ja oikeudenmukainen hoitaminen. Sen vuoksi siviiliammattien hoitaminen politiikan ohella pitäisi olla sääntö eikä poikkeus.

Eduskunta käyttää suuren osan ajastaan erilaisten selvitysten kuuntelemiseen, josta tulee tietysti hyvää, tärkeää ja ajankohtaista tietoa, mutta itse päätöksenteko on todellisuudessa heikentynyt.

Politiikassaolo on nyt myötämäkeä, kunhan ei tee turhia ja vääriä kysymyksiä julkisesti eikä asetu vastustamaan niitä, jotka ovat kirjoittaneet poliitikanteon käsikirjoitukset eduskunnan ulkopuolella.

Lehdistö ei raportoi enää siitä, mitä tehdään, vaan se kirjoittaa lähinnä siitä, kuka vastaa sen toiveita. Eduskuntatoimittajia on valtava määrä, mutta asioiden todellisesta etenemisestä läpi hallituksen ja parlamentaarisen koneiston ja siellä käytävästä asiakeskustelusta on vaikea löytää riviäkään.

Usein edetään niin, että komiteamietintö tahi alan johtavan virkamiehen kanta selostetaan. Sitten ihmetellään, jos joku ministeri asettuu näitä kantoja vastustamaan ja haluaa muuttaa virkamiesten ehdotuksia. Vielä vähemmän tuntuu sallittavan sitä, että eduskunta puuttuisi ”asiantuntijoiden” tekemiin esityksiin Suomen lainsäädännöksi.”

Lainaus loppuu.

Tässä todisteeksi sama kirjankohta kuvamuodossa.


Politiikassa pärjää ja etenee, kunhan noudattaa politiikanteon käsikirjoittajien tahtoa!

– – – –
– – – –

Maanpetos? Perustuslain muutos HE 60/2010?

Yksi viime päivien kovimmista kohuista on syntynyt perustuslain ”uudistamisen” ympärille. Mielestäni aiheen ympärillä on nyt tervetullutta pörinää.

Siis täällä ruohonjuuri- ja katutason kansalaisten parissa. ”Kissankulmasta”-nimistä blogia Uudessa Suomessa kirjoittava Riikka Söyring synnytti 30.1.2011 sivustolleen, aikamoista säpinää kirjoituksellaan:

Kokoomuksen uuskieli ja todellisuus: isänmaan petturit

Tästä perustuslain uudistamisasiasta (HE 60/2010) ovat monet aktiiviset kansalaiset kohisseet ja kyselleet jo keväästä 2010 asti. Tosin tiedotusvälineitä aihe ei tunnu kiinnostavan pätkänkään vertaa?

Kansanedustajat toimivat juuri niin kuin tuossa Seppo Sarlundin kirjan lainauksessa kerrotaan:

”Politiikassaolo on nyt myötämäkeä, kunhan ei tee turhia ja vääriä kysymyksiä julkisesti eikä asetu vastustamaan niitä, jotka ovat kirjoittaneet poliitikanteon käsikirjoitukset eduskunnan ulkopuolella.”

Toivottavasti saamme näitä korkeatason politiikanteon käsikirjoittajia astumaan esiin ja kertomaan paikkansa pitävästi siitä, mistä ihmeestä perustuslain ”uudistamisessa” on kyse?

Tämän hetken tietojen valossa perustuslain uudistaminen (HE 60/2010) näyttää vakaasti harkitulta maanpetokselta. Ainakin minun mielestäni.

Tosin tiedotusvälineiden huomio perustuslain maanpetoselementtiin on ollut nolla. Ainakin toistaiseksi.

– – – –
– – – –

Päivitys 5.2.2017 –
Mitä perustuslaki ”uudistuksesta” jäi medialta ja päättäjiltä kertomalta? Tässä kohteliaimmin ja varmistuksena yksi lähestymiskulma aiheeseen:

LJL 3/2011 eli HE 60/2010 eduskunnan toisessa äänestyksessä perjantaina
Julkaistu lokakuu 20, 2011

”Uudistettu ”perustuslaki” saa sixpäckiltä ja käärepaperikeskustalta hyväksyvän sinettinsä näillä näkymin perjantaina. Tuolloin uutistietojen mukaan istuntopäivän päätteeksi viedään läpi perustuslain vaatima toinen äänestys.

Uutistietojen mukaan perustuslain ”uudistuksen” suurin vaikuttavuus on presidentin valtaoikeuksiin tehtävät leikkaukset. Valtamedioiden ja – puolueiden tiedotuslinja on siten pitänyt loppuun asti.

Itse olen vakuuttunut viimeistään nyt siitä, että suurin muutos tulee perustuslakiin istutetusta 1§:n, 94§:n ja 95§:n koplauksesta sekä niiden yhteisvaikuttavuudesta. Eurokuplan paikkuun summat karkaavat jo 16-numeroisten laskintenkin näytöiltä.

Jostain syystä vain perussuomalaiset ja vasenryhmän kansanedustajat ovat tajunneet perustuslain ydinpointit. Keskusta tekee käsittääkseni historiansa suurimman virheen politiikan pelikentillä. Vasemmistoliiton tekemä historiallinen takinkääntö hallitusneuvotteluissa on jo kentällä huomattu.

Tässä kaksi peruskuvakollaasia perustuslaki ”uudistuksesta” HE 60/2010 eli LJL 3/2011.”

Lue lisää Suomi 2017 – blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2011/10/20/ljl-32011-eli-he-602010-eduskunnan-toisessa-aanestyksessa-perjantaina/

– – – –
– – – –


Poistettu 5.2.2017 toimintansa lopettaneen median linkki.
Lämmin kiitos asian huomanneelle ja siitä ilmoittaneelle henkilölle.

 

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, EU, finanssikusetus, maan tapa, Perustuslaki, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.