Suomen tilanteesta rasismin ja populismin suhteen

Rasismi ja populismi termien viljely on räjähtänyt viime viikkoina; pilviin ja pälviin asti.

Apparatismia taas tuskin moni vielä Suomessa edes tuntee. Sen edustajaa eli apparatsikkia sentään hakukoneetkin alkavat jo tunnistamaan.

Itse apparatismia toteuttava apparaatti on todennäköisesti vaikutuksiltaan ainoa yhteiskunnallinen alue, jota Suomessa ei ole koskaan saatu luotettavan tutkimuksen piiriin.

Entinen pääministerimme, joka vetäytyi omien sanojensa mukaan virastaan nauttimaan parempaa yksityisyyden suojaa; on tehnyt näyttävän paluu julkisuuden estradeille. Sarvet tanassa ja sepalus lepattaen.

Valtaa pitävienkin yksi hallintakeino on kieli. Puhuttuna ja kirjoitettuna kieli antaa mahdollisuuden käyttää valtaa esimerkiksi alistamiseen. Se tapahtuu helposti ainakin yksisuuntaisten tiedotusvälineiden avustuksella. Esimerkiksi rasistiksi ja populistiksi leimaaminen on ollut helppoa. Syytekynnyksen ylittämisestäkään valtaa pitävien ei tarvitse olla huolissaan. Porstua on heidän toimien suhteensa erittäin tilava.

Kaksisuuntaisten tiedotusvälineiden suhteen sananvapaus antaa valtaa pitäville mahdollisuudet kokeilla sitä, miten härskit leimaamiset menevät yleisössä eli kansalaisten keskuudessa läpi.

Esimerkiksi blogin kaltaisen tiedotusvälineen kaksisuuntaisuus antaa sitten mahdollisuuden ainakin osittaiseen takaisinvetäytymiseen; julkisuuteen annettujen mitättömien anteeksipyyntöjen kera.

OVATKO PÄIVI LIPPONEN JA MATTI VANHANEN AITOJA APPARATSIKKEJA?

Otan tästä aiheesta kaksi esimerkkiä kuluneelta viikolta. Tekstit olen nostanut esille kokonaisina, jotta minua ei tulla epäilemään asioiden vääristelystä.

1. RASISMI – Sdp:n kansanedustaja Päivi Lipponen, 23.11.2010 Uusi Suomi – Raukkamaista toimintaa

Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana

Rasismikortti ja Päivi Lipponen

 

2. POPULISMI – Perheyrittäjien liitto ry:n toimitusjohtaja Matti Vanhanen, 25.11.2010

Klikkaamalla kuvaa hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana

 

Populistikortti ja Matti Vanhanen

Suomi osavaltioksi EU:n liittovaltioon!? – Perheyrittäjien liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen/keskusta – Katso netistä HE 60/2010

Suomen Kuvalehti –

Jokaisen populistin kannattaa muistaa tämä tosiasia

Suomesta eurokuplaan liittyvillä talouspakotteilla osa EU:n liittovaltioon?? – Perheyrittäjien liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen

 


Toki tässä kaikessa kirjoittelussa ja syyttelyssä pitää nähdä hyvääkin.

Kirjailija Jari Tervo lohkaisi osuvasti Uutisvuoto-ohjelmassa: ”Internetin muisti on ikuinen.” Näin myös entisen pääministerimme Paavo Lipposen muisti on saanut vakavan kilpailijan.

SUOMALAINEN VAKAAN VAIKENEMISEN KULTTUURI ELI HENKINEN BERLIININ MUURI

Pitää kuitenkin muistaa, että kaikkein mahtavin valtaa pitävien keino Suomessakin on edelleen vaikeneminen. Sitä on monen asian suhteen harjoitettu menestyksellä kohta 100 vuotta.

Siksi on syytä tuoda rasismia ja populismia väärissä yhteyksissä tahallaan viljelevien tahojen yhteiseksi nimittäjäksi termi apparatsikki.

Apparatsikki – termin avulla kaikkien aiheesta kiinnostuneiden on helpompi hahmottaa seuraavat asiat:

A. Ketkä Suomessa ovat todellisuudessa vallassa?
B. Miten heidät voi tunnistaa?
C. Missä kaikkialla he yhteiskunnassamme toimivat?

Tästä suorasta artikkelilinkistä aiheesta pääsee alkuun.

Miten tunnistaa ja paikallistaa nyky-ajan apparatsikki?

https://suomi2017.wordpress.com/2010/09/22/avointa-analyysia-apparatsikkien-arvoista/

Käsittääkseni omien päälle kusemista ei Suomessakaan siedetä. Pitkäkestoista kusettamista päättäjien taholta kestetään himpun verran paremmin. Ainakin toistaiseksi.

Eikä siinä mitään, jos kansa niin haluaa.

Kyllä noita lipposia ja vanhasia riittää jatkossakin aina vallanhuipulle asti. Vääränlaisilla rasismin taikka populismin käsitteillä ladattuina. Myöskin erilaisiin kielellisiin purskahteluihin, turskahteluihin ja hurskasteluihin aina valmiina. Aina kun apparaatti sitä vaatii.

Itse toivon, että keskustelu näistä aiheista käynnistyy ja pysyy vilkkaana eduskuntavaaleihin asti. Niin kuin ainakin internetin lukuisilla keskustelupalstoilla tuntuu parasta aikaa tapahtuvan. Apparatismia ei ole mielestäni syytä jättää rasismin ja populismin pelossa yksi peiton alle.

Lisätietoja aiheesta internetin hakukoneilta hakusanalla – apparatismi

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparaatti, apparatismi, apparatsikki, EU, maan tapa, politiikka, populismi, populisti, rasismi, rasisti, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.