EU- maiden kansalaisten (ECI = European Citizens’ Initiative) kansalaisaloite vaarassa!

Kaksi hyvää uutista juridiikan kannalta tähän alkuun:

1. Suomi ei ole koskaan saattanut euroon liittymistään loppuun saakka.
2. Suomella ei ole esittää kansalaisilleen sopimusta siitä, että meidän on mitään pakkoa tukea euromaita.

Katso lopussa olevan linkin kautta perusteluni kohtaan yksi.

Kohta kahden suhteen olen valmis heti pyörtämään kantani, jos joku päättäjistämme esittää avoimesti julkisuuteen, valan veloittamana ja allekirjoituksin vahvistettuna, kirjallisesti Suomea velvoittavat sopimukset euromaiden loputtomasta tukemisesta.

Sitten päivän asiaan.

EU-TASON SUORAA DEMOKRATIAA KUOHITAAN JO

Lissabonin sopimusta myytiin muun muassa tämän EU-tason kansalaisaloitteen avulla. Suoran demokratian mahdollistavan välineen käyttömahdollisuuksia ollaan nyt voimakkaasti heikentämässä.

”ECI (European Citizens’ Initiative) on kansalaisaloite, jonka avulla kansalaiset voivat vaatia EU:n komissiota toimimaan, kun se saa pyynnön yli miljoonalta kansalaiselta.

Ensimmäinen epävirallinen ECI geenimuunneltujen kasvien viljelystä keräsi yli miljoona allekirjoitusta lyhyessä ajassa, ja on nyt luovutettu Euroopan Parlamentille.”

Nyt käyttöön on EU:ssakin otettu Suomessa vallitseva maan tapa.

Eli lakipaketti ensin julkisen kohun saattelemana läpi ja sen jälkeen aloitetaan kokonaisuuden heikentäminen kaikessa hiljaisuudessa yksittäisin asetuksin.

Tosin EU:ssa se on onneksemme  vaikeampaa.

Tutustukaa tähän saamaani aineistoon ja käykää halutessanne allekirjoittamassa vetoomus alla olevassa osoitteessa. Puhelinnumeroa ei ainakaan minun tarvinnut antaa.

Voit tukea ECI:a puolustavaa MEP-ryhmää allekirjoittamalla adressin alla olevassa linkissä: http://www.avaaz.org/en/eu_citizens_initiative/?vl

Allekirjoittajamäärät skrollaavat ainakin tänään 25.11.2010 huimaa vauhtia kohti ennätyksellisiä lukuja.

Ja olen entistä vakuuttuneempi siitä, että vaalirahoituksen avaaminen koko 2000-luvulta pitää tehdä Suomessa ja kaikissa Euroopan unionin jäsenmaissa.

Kansanvaltahan ei voi Suomessa eikä EU:ssa toimia, jos kansalaiset eivät tiedä omien maidensa päättäjien vaalirahoittajista ja sitä kautta syntyneistä sidonnaisuuksista kaikkea.

Tuoreimpana esimerkkinä nyt käynnissä oleva eurokuplamaiden finanssikusetus, jonka tukisummat satavat lopulta vain finanssialan toimijoiden ja osakkeenomistajien laariin.

Suomessahan asia toteutettiin jo 1990-luvulla. Joten Suomen malli tuntuu nyt olevan tämänkin asian hoidossa EU:n käytössä.

Sitten EU:ssa meneillään olevaan taisteluun EU-maiden kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksien heikentämiseksi. Asia oli ainakin itselleni uusi.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tiedoksesi:


Suljettujen ovien takana eurooppalaiset viranomaiset päättävät parhaillaan demokraattisen reformin kohtalosta. Reformi on kohdannut ankaraa vastusta poliittisen eliitin ja heidän taustavoiminaan toimivien jättiyritysten ja yrityslobbaajien taholta, sillä se vähentäisi heidän suoraa valtaansa.

ECI (European Citizens’ Initiative) on kansalaisaloite, jonka avulla kansalaiset voivat vaatia EU:n komissiota toimimaan, kun se saa pyynnön yli miljoonalta kansalaiselta.

Ensimmäinen epävirallinen ECI geenimuunneltujen kasvien viljelystä keräsi yli miljoona allekirjoitusta lyhyessä ajassa, ja on nyt luovutettu Euroopan Parlamentille.

ECI-reformi on radikaali ehdotus EU:n ylhäältä johdetussa politiikassa, ja se on saanut viranomaistahot pelästymään. Jo useiden vuosien ajan EU:ta on syytetty siitä, että sen päätöksentekoprosessi on monimutkainen, epädemokraattinen ja toimimaton. ECI pyrkii korjaamaan edes pieneltä osalta EU:n demokratiavajetta.

Useat Euroopan Parlamentin jäsenet puolustavat aloitetta kiihkeästi. Aloite on tärkeä askel kohti suoraa demokratiaa. ECIn kannalla oleva MEP Gerald Häfner johtaa neuvotteluja.

Eräät jäsenvaltioista, jotka pelkäävät kansalaisten osallistumista päätöksentekoon mm. lainsäädännössä, ovat vaatineet että jokaisen ECI-aloitteen allekirjoittajan tulisi ilmoittaa henkilötunnuksensa tai passinsa numero. Riippumattomien tarkkailijoiden mukaan vaatimus on laiton ja tarpeeton, sekä saattaa johtaa identiteettivarkauteen.

Euroopan komissio on ehdottanut hyvin lyhyttä aikarajaa ja tiettyjä maakohtaisia väkilukuun perustuvia henkilökiintiöitä. Euroopan Parlamentti puolestaan haluaa 18 kuukauden aikarajan ja pienemmät maakohtaiset kiintiöt allekirjoitusten määrään.

Lähteet – kielivaihtoehdoissa ei toistaiseksi suomea:

“Right now, the EU is deciding the fate of a ground-breaking new democratic reform that could change the way Europe is run, and counter the influence of powerful vested interests.

But some officials are trying to pass rules that would undermine citizen participation. Sign the petition to protect our rights to shape EU policies that affect us all.”

Voit siis tukea ECI:a puolustavaa MEP-ryhmää (Members of Europarliament eli europarlamentin jäseniä) allekirjoittamalla adressin alla olevassa linkissä: http://www.avaaz.org/en/eu_citizens_initiative/?vl

European Voice, ”MEPs look to make it easier to launch citizens’ initiatives”:

http://www.europeanvoice.com/article/imported/meps-look-to-make-it-easier-to-launch-citizens-initiatives/69310.aspx

Initiative for the ECI, ”Parliament can still prevent member states weakening ECI”: http://www.citizens-initiative.eu/?p=374

More information about the ”Campaign for a citizen-friendly European Citizens’ Initiative (ECI)”: http://www.citizens-initiative.eu

Democracy International promotes direct democracy, and is the umbrella organisation sponsoring the ECI-Campaign: www.democracy-international.org


– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –


Sitten Aamulehdessä ollut yllättävä uutinen, joka liittyy perussuomalaisin.

”Aamulehti: Perussuomalaiset lopetti EU-jäsenyyden vastustamisen 21.11.2010”

Varsinkin nykyisessä Euroopan velkojen verkoston vellonnassa ja huomioon ottaen menneillään olevan perustuslain uudistuksen, joka mahdollistaa Suomen asioiden lopullisen määräysvallan siirtämisen Brysseliin. Pelkästään valtioneuvoston eli hallituksen päätöksellä.

Tarkoittaakohan tuo HE 60/2010 oleva maininta ”toimivallan siirrosta ulkomaiselle toimielimelle” myös tarvittaessa Natoon liittämistä?

Terveisin
Kansan vaaliliiton väki
http://vaaliliitto.fi/
Katso > Päävalikko > Ajankohtaiset > Suomesta EU-liittovaltion ensimmäinen osavaltio!?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Sitten alussa antamaani lupaukseen. Suomi ei ole vienyt koskaan euroon liittymistään loppuun asti.  Olen tässäkin asiassa valmis pyörtämään toista osoittavien todisteiden valossa kantani.

Suomenkaan liittyminen euroon ei kestä päivänvaloa! Suomi eli Suomen valtiojohto tosin ei ole Kreikan tavoin pettänyt EU:ta, vaan Suomen kansaa.

Miten Suomi luopui markasta?
http://jormajaakkolablogi.blogspot.com/

Tietoja Suomi 2017 verkosto

Suomi 2017 verkoston mottona 2020-luvulla: "Se mitä ei virallisesti tunnusteta. Sitä ei ole olemassa. Se mitä ei ole virallisesti olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata." Toimimme avoimesti ilman keskusjohtoa. "Me yritämme"-hengessä. Suomessa ja ulkomailla asuen. Elämme tosielämässä kohtaamiemme valuvikojen korjaamisen suhteen, siinä realistisessa näkemyksessä, että kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin. Toivomme voivamme toimillamme auttaa siinä, ettei nuorempien sukupolvien höplästä vetäminen Suomessakaan enää jatku. Löydät meidät, niin halutessasi: 1. Suomi 2017 verkoston blogista. 2. Suomi 2017 verkoston Twitteristä. 3. Suomi 2017 verkoston Facebookista. 4. Suomi 2017 verkoston Instagramista.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, eurokupla, finanssikusetus, maan tapa, politiikka, talouselämä, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.