Euroopan velkojen verkosto ja vaalirahoittajat?

Toivottavasti saamme euromaiden velkojen tilanteesta jo tämän viikon aikana tiedotusvälineiden kautta kaavioin ja tekstiselostein varustetun katsauksen. Mielellään sellaisen, joka pitää paikkansa.

Euroopan velkojen verkostojen kokonaissaldon arvioidaan tällä hetkellä nousevan 3 000 miljardiin euroon. Yksi biljoona on tuhat miljardia. Eli finanssialan euromaiden harmaan talouden koko on tällä hetkellä 3 biljoonaa euroa!

Kun ajattelee sitä, mikä määrä tietotekniikkaa on valjastettu viranomaisten ja finanssialan toimijoiden käyttöön, niin ei voi kuin ihmetellä.  Miten finanssialan valvontamenetelmät ovat jatkuvasti helmitauluajan tasalla?

Toisaalta. Miten vähän Suomessa ja Euroopassa todellista valtaa pitävistä tiedämmekään? Keitä todellista valtaa pitävämme ovat ja missä kaikissa organisaatioissa he vaikuttavatkaan?

Kuka on kenenkin kaa? Lienee yksi peruskysymyksistä, joka täytyy avoimesti olla tiedossa, että nykyiseen eurokuplaan johtaneita vaiheita voidaan selvittää vastaisen varalle. Tosin yhteiskunnan piikkiin kaadettavista veloista kannattaa myös maksaa. Pitkäkestoisesti ja systeemaattisesti. Niin puolueille, ehdokkaille ja niiden vaikutuspiirissä oleville toimijoille. Suoraan tai vastavuoroisen suoritteen muodossa.

– Klikkaamalla kaaviota hiirelläsi; saat sen ruudullesi isompana –

EU-tason harmaa talous = Harmaa hallinto ostetaan vaalirahalla?

EU-tason harmaa talous = Harmaa hallinto ostetaan vaalirahalla?

Harmaata taloutta ja harmaata hallintoa lienee pakko olla olemassa myös virallisten järjestelmien sisällä? Jos on sovittu, että näin on jatkossakin, niin tästäkin on hyvä tiedottaa ennen eduskuntavaaleja 2011. Varsinkin kaikkien veronmaksajien suuntaan.

Kynnyskysymys lienee EU:ssa enää se, että kuinka pitkään oman julkisen taloutensa EU-mittareilla hyvin hoitaneet pikkumaat; Suomi mukaan lukien, tyytyvät olemaan kiltisti isojen EU-maiden aisankannattajina taikka rakovälin rapsuttelijoina.

Eikä tässä kaikki.

Eduskuntavaalit 2011 tullaan käymään erittäin mielenkiintoisissa lähtöasetelmissa. Esimerkiksi vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoittajat ovat edelleen pimennossa.

 

Kokoomuksen Jyrki Katainen - Hyvinvointi, talous ja rehellisyys

Eduskuntavaalien odotusaikana lienee kohtuullinen vaatimus sellainen, että Suomi julkistaa heti valtiovarainministeri Jyrki Kataisen johdolla kaikki euron tukemiseen liittyvät sopimukset ja niiden tekijähenkilöt. Näin saamme tietää tarkat lakeihin ja asiakirjoihin perustuvat velvoitteet, miksi Suomi joutuu olemaan mukana tässä EU:n euromaiden vastuuttomien napalankojen napsauttelussa.

Lisäksi tarvitaan valtiovarainministeriön sivuille klikattava linkki, josta käsin tästä aiheesta kiinnostuneet pääsevät seuraamaan ajantasaisesti, kenelle kaikille olemme veronmaksajina velkaa ja kuinka paljon?

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2.0

Vuonna 2017 Suomi täyttää 100 vuotta. Millaisessa Suomessa tuolloin elämme jää kaikkien tuolloin eloisasti elävien koettavaksi. Tässä blogissani pyrin valottamaan lähihistoriamme mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta valaistuina. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään Suomi 2.0 - versioon on mahdollista päästä myös käytännön elämässä. Nyt ja heti. Kansanvaltahan ei voi toimia jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien olemme enemmän. Muuten armottomien apparatsikkien Albania uhkaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, maan tapa, politiikka, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s