Suomen ihmisoikeustilanne 2010

On hienoa, että Ylen ajankohtaisohjelmat uskaltavat jatkaa syväluotausta meidän kaikkien suomalaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan pitkäkestoisiin sekä systemaattisiin loukkauksiin.

HUOM!
> alkuperäiset linkit katkenneet
> korjattu (12.7.2017) niiltä osin kuin on ollut mahdollista
> lämmin kiitos tilanteen huomanneelle henkilölle

– – –

Silminnäkijä_Tuntematon potilas_Elävä arkisto_Outoja tulkintoja aivovammoista_Tapio Ropponen_1

Silminnäkijän Tuntematon potilas – jakso löytyy Ylen Elävästä arkistosta.

Linkki 1.11.2010 ulostulleeseen ohjelmaan löytyy osoitteessa:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/01/14/outoja-tulkintoja-aivovammoista
> Linkki testattu ja toiminnassa 12.7.2017
> Jakson aikajanalla 11:05 – 13:15 Suomen vakuutuslääkärien yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Ropponen kertoo mielenkiintoista tietoa vakuutuslääkärien valvonnasta ja lausumista.
> Neurologian erikoislääkäri Olli Tenovuon lopussa kertoma on edelleen ajankohtainen seitsemän vuotta ohjelman ulostulon jälkeen.

– – –

Katsokaa siis tai ottakaa talteen myöhempää katsomista varten:

Silminnäkijä: Tuntematon potilas
Lähetetään uusintana TV 2 :lta  torstaina 04.11.2010 klo 22:35.

Volker Becker pahoinpideltiin viisi vuotta sitten. Halvaantuminen johtui valtiokonttorin mielestä jostain muusta syystä.

Ohjelmassa kertovat näkemyksiään muun muassa:

Olli Tenovuo
neurologian erikoislääkäri
TYKS

Timo Havu
ylituomari
Vakuutusoikeus

Tapio Ropponen
puheenjohtaja
Suomen vakuutuslääkäriyhdistys
ylilääkäri
Kuntien eläkevakuutus (Keva)

Vesa Laukkanen
lakimies, varatuomari

Marja-Liisa Partanen
ylijohtaja
Valvira

Antero Mäkelä
ylilääkäri
Valvira

Katso Silminnäkijän Tuntematon potilas-jaksosta ja Suomen ihmisoikeustilanteesta lisää osoitteessa:
http://atuubi.yle.fi/node/10415
HUOM!
> linkki lakannut toimimasta
> huomattu 12.7.2017
> lämmin kiitos tilanteen huomanneelle henkilölle


– – – –
– – – –

Katsottavissa myös Yle Areenalla:
Silminnäkijä: Tuntematon potilas

Ovatko vakuutusoikeus ja terveysviranomaiset vakuutusyhtiöiden asialla? Aivovammapotilaiden voitonmarssi on alkanut yleisissä tuomioistuimissa. Toimittaja Yrjö Hjelt.

# YLE TV2
# Maanantai 1.11. klo 22.05
# Kesto 00:28:15
# Esitysaikaa 30 päivää jäljellä
# Julkaistu: 1.11.2010 klo 22.05
# Katsottu: 2555 kertaa
# Poistuu: 1.12.2010 klo 22.05
# Katseltavissa ulkomailla

Suora linkki Silminnäkijä – Tuntematon potilas:
http://areena.yle.fi/video/1408957
HUOM!
> linkki lakannut toimimasta
> huomattu 12.7.2017
> lämmin kiitos tilanteen huomanneelle henkilölle


– – – –
– – – –

HUOM!
> linkit lakanneet toimimasta
> huomattu 12.7.2017
> lämmin kiitos tilanteen huomanneelle henkilölle
> tee uusi haku artikkelin nimellä

Lisätietoja aivovammoista ja vakuutusongelmista
http://atuubi.yle.fi/node/10702

Kansanedustajien sidokset vakuutusyhtiöihin
http://atuubi.yle.fi/node/10704

Artikkeleja vakuutuslääketieteestä alan lehdissä
http://atuubi.yle.fi/node/10703

Silminnäkijä 1.11.; Tuntematon potilas ja vakuutusyhtiöt
Kirjoittanut: atuubi 01.11.2010 – 19:24
Terveys ja hyvinvointi

Onko vakuutusyhtiöillä liikaa valtaa riippumattomassa vakuutusoikeudessa?
Mitä on tehävissä vakuutuslääkärien ja hoitavien lääkärien erilaisille tulkinnoille?

Keskustele Silminnäkijän reportaasista Tuntematon potilas A-tuubissa!
http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-20010710

– Suosittelen ottamaan kaikki itseänne kiinnostavat materiaalit talteen omille koneillenne. Kiitos. –


– – – –
– – – –

Tutustukaa sankoin joukoin myös jossain vaiheessa tähän menossa olevaan lakihankkeeseen:

Hankenumero: OM016:00/2008
Hankkeen nimi: Vakuutusoikeuden toiminnan kehittäminen

Lisätietoja osoitteessa: http://www.hare.vn.fi/mHankePerusSelaus.asp?h_iId=14283

HUOM!
> linkki lakannut toimimasta
> huomattu 12.7.2017
> lämmin kiitos tilanteen huomanneelle henkilölle
> tee uusi haku asiakirjan tunnistenumerolla

– –

Lakihanke on ollut vireillä jo vuodesta 2006 alkaen.

Mitään muutoksia parempaa suuntaan ei ole potilaiden kannalta tulossa. Eli systemaattiset ihmisoikeuksien ja oikeusturvan loukkaukset tulevat potilaiden kohdalla jatkumaan vakuutusoikeudessa edelleen. Länsimaissa niillä on yhtenevä nimikin käytössä. Oikeusmurhat.

Esimerkiksi Vakuutusongelmaisten liitto ry:n ja Hippokampus Tuki ry:n lausunnot löydätte tuosta valtioneuvoston hankerekisterin linkistä. Kohdasta > Asiakirjat.

Suurta ihmetystä on herättänyt se, että useat suuretkin potilasjärjestöt eivät antaneet asiaan mitään lausuntoa, vaikka se heiltä oikeusministeriön toimesta pyydettiinkin. Esimerkiksi Invalidiliitto.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää tähän lausuntoon 19.11.2009 Pellonpää, Matti professori:

” 1.  Lääkärijäsenjärjestelmän kehittäminen

Suurin osa vakuutusoikeuden ratkaisemista asioista (vuosittain n. 6000) edellyttää lääketieteellistä asiantuntemusta, jonka  turvaa ennen muuta vakuutusoikeuden lääkärijäsenjärjestelmä eli se,  ratkaisukokoonpanoon kuuluu kahden lakimiesjäsenen ohella lääkärijäsen. Tällaisen kokoonpanon osalta ei ole huomauttamista EIS:n  kannalta. Myöskään lääkärijäsenen kannanoton jääminen neuvottelusalaisuuden piiriin ei ole 6 artiklassa turvatun oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin vastaista.”

Lausunnon antaja Matti Pellonpää on Suomen valtion aiempi ihmisoikeustuomari Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa ja hänen lausumansa myötä koko vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän tiedossa oleville epäkohdille annetaan kuin puoli huomaatta ammattimiehen kynästä kaikkien hyväksyntä. Ja sitähän esimerkiksi vakuutusoikeus ei missään nimessä ole koskaan saavuttanut.

Tiesitkö tämän?

Vakuutusoikeudellisen erityistuomioistuinjärjestelmän ensimmäisen asteen lautakunnat ovat sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa. Vakuutusoikeus taas toimii oikeusministeriön alaisuudessa. Koskaan kokonaisuutta ei ”kehitetä” yhtä aikaa. Näin saadaan helposti kulutettua aikaa 10 – 15 vuotta pieniinkin korjauksiin.

– – – –
– – – –

Sitten lyhyt tietoisku Valtiokonttorin vakiintuneesta toimintatavasta koskien pysyvästi ammattitautiin sairastuneiden kohtelussa. Suora lainaus on kirjasta Haista home vakuutusoikeus.

Lainaus kirjan sivuilta 256-257, joka koskee liitettä 16, joka koskee valituslupahakemusta ja valitusta korkeimmalle oikeudelle. Vakuutusoikeuden päätös 24.4.2002, Dnro 9201/99/1026. Muutoksenhakija työvoimaneuvoja, sairaanhoitaja Ulla Nevalainen.

Lainaus alkaa:

”Nevalainen liittää tähän valituslupahakemukseen Vakuutusoikeuden suullisessa käsittelyssä nauhoitetun henkilötodistelun ja osapuolten lausumat. Todistajakertomukset ja lausumat on kirjoitettu tekstiksi Vakuutusoikeuden äänittämistä ääninauhoista. Vakuutusoikeuden suullisessa käsittelyssä valtiokonttoria edusti korvauspäällikkö Vuokko Hänninen (VH) ja asiantuntijalääkäri Matti Mero (MM). Vakuutusoikeus liittänee alkuperäiset ääninauhat asiakirja-aineistoon Korkeimmalle oikeudelle.

Valtiokonttorin edustajan, korvauspäällikkö Vuokko Hännisen lausumasta selviää mm. se, että valtiokonttorin tarkoituskaan ei ole ollut, Nevalaisen tapaturmaeläkkeen evätessään noudattaa ammattitautilakia ja tapaturmavakuutuslakia. Hänninen totesi vakuutusoikeudessa mm.:

”Ja kaiken kaikkiaan, miks olemme tähän ratkaisuun päätyneet on se, että vakuutusoikeuden kantana on tähän asti ollut se, että tapaturmavakuutusjärjestelmästä ei tapaturmaeläkettä makseta” (sivu 3)

– –

”Sitten vielä sen verran korvauskäytännöstä, eli tapaturma-asiain korvauslautakunta, joka meillä on tällainen neuvoa-antava elin. Siellä on aina katsottu työkykyiseks tämä potilas riippumatta siitä, onko se työpaikka saatu altistusvapaaks vai ei. Elikkä tapaturmaeläkettä ei juurikaan ole lähdetty maksamaan. Eli rajana on vähän veteen piirrettynä ollut tämä, että niin kauan, kun se on päivärahavaiheessa, noin vuoden verran, mutta ei enää eläkevaiheessa.” (sivu 4)

Loppulausunnossaan valtiokonttorin edustaja Hänninen niinikään totesi valtiokonttorin Nevalaisen tapaturmaeläkkeen eväämisen perustuvan ”vallitsevaan korvaus- ja oikeuskäytäntöön sekä tapaturma-asiain korvauslautakunnan lausuntoon”:

”Kun olemme tämän päätöksen antaneet, tää meidän arviohan on perustunut tähän asiantuntijalautakunnan eli tapaturma-asiain korvauslautakunnan kantaan, jonka linjaa noudatamme kaikissa päätöksissä, että emme koskaan poikkea heidän kannan otoistaan, lausunnoistaan. Eli hehän sorvaavat tätä korvauskäytäntöä niin kuin valtakunnan tasolla. Yrittävät pitää sitä ja pitävätkin sitä yhdenmukaisena. Plus lisäksi ratkaisu on perustunut myös vallitsevaan korvaus- ja oikeuskäytäntöön, mikä näitten homeammattitautien kohdalla on omaksuttu linjaks.”

Lainaus päättyy.


– – – –
– – – –

Lisää Suomen ihmisoikeustilanteesta vuonna 2010 tämän blogin kuvallisesta yläpalkista löytyvästä linkistä –Avoimesti apparatsikkien ahneudesta.

Vakuutusoikeuden mädännäisyydet ehkä parhaiten sisältä päin tunteva henkilö on tällä hetkellä eduskunnan apulaisoikeusasiamiehenä. Miksi hän vaikenee laillisuusvalvojana vakaasti vakuutusoikeuden epäkohdista?

Lisätietoja avoimen internet-median hakukoneilta hakusanoilla:

avoin muistio vakuutusoikeudesta
perustuslain 88
eit päivi hirvelä

Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, EU, maan tapa, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.