Eduskuntavaalit 2011 ja vaalirahoittajat 2007

Tällä hetkellä puoluetoimistossa ja puolueiden think thankeissa eli ajatushautomoissa mietitään kuumeisesti sitä, että miten vaalirahaskandaalissa päästään mahdollisimman pienin vahingoin eteenpäin? Onko viimeinkin pakko alkaa tunnustamaan, että kaiken takana on pitkäkestoinen vaalirahoitus ja sitä kautta syntyneet vakiintuneet ihmisten sekä kansallisten korporaatioiden väliset sidonnaisuudet? Vai annetaanko mätäpaiseisen finngate – skandaalin kasvaa hiljalleen uusiin mittoihin?

Tiedotusvälineiden johtoportaissa ja toimituksissa mietitään, mitä kaikkea vallanvahtikoiran ja valvottavien välisistä läheisistä suhteista uskalletaan suurelle yleisölle paljastaa. Paljon puhuttu riippumattomuus on nykyisessä maan tavassa tarkoittanut kaikesta mukavasta ulosjäämistä. Monesti on dokattu, syöty hyvin ja mokattu yhdessä. Suomessa kuin ulkomaillakin. Perhetuttuina monista valvottavista on tullut ajanoloon kuin oman suvun jäseniä, joita ei kovin kepein perustein haluaisi tuoda arvaamattomaan julkisuuteen.

Kaikkihan tämän seuraavankin ”toimialalla” jo tunnustavat.

Valtaosin vaaleilla valittujen päättäjien suunnasta vedotaan virheellisesti siihen, että vaalirahoittajat on jätetty kertomatta, koska he ovat toimineet vaalirahoitusilmoitukset jättäessään vain lain mukaisesti.

Lain henki ja tarkoitus on ollut kuitenkin aivan toinen.

Sen moni heistä juristeina ja korkeasti koulutettuina takuuvarmasti tietää. Surkeaahan tässä vaalirahoittajien häpeällisessä peittelyssä on se, että niin moni nuoremman polven mepeistä, kansanedustajista ja ministereistä on mennyt vanhempien asiantuntijoiden neuvojen perusteella niin sanotusti retkuun.

Oman henkilökohtainen kiinnostukseni tasavallan presidentin, kansanedustajien, ministereiden ja meppien vaalirahoituksen suhteen tulee siitä, että onko heidän henkilökohtaisten vaalikampanjoiden vaalirahoittajien joukossa seuraavia tahoja:

 

* Kela tai sen omistamia tytäryhtiöitä tai säätiöitä
* Lakisääteisiä tapaturmavakuutuksia Suomessa myyviä vakuutusyhtiöitä
* Työeläkevakuutuslaitoksia tai keskinäisiä työeläkeyhtiöitä
* Lakisääteisiä liikennevakuutuksia Suomessa myyviä vakuutusyhtiöitä
* Pankkeja tai finanssikonserneja (myös ulkomaiset)
* Kyseisiin toimijoihin liittyviä etujärjestöjä, säätiöitä tai yhdistyksiä

Vaalirahoittajien nimeäminenhän on laillisesti sallittua; takautuvasti sekä ilman eurorajoja ja sanktioita. Myös kaikkien puolueiden osalta. Summat eivät itseäni niinkään kiinnosta, vaan nimet.

Jokainen voi halutessaan tarkistaa miltä tilanne näyttää vaaleilla valittujen päättäjien suhteen ennen seuraavia eduskunta- ja presidentinvaaleja.

Samalla kannattaa tarkastaa mikä on ollut ”uusitun” vaalirahoituslain vaikutus maan tapaan; vuoden 2004 ja vuoden 2009 eurovaalien välillä.

Huolestuttavinta on mielestäni se, että valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on nyt hyväksynyt maan tavan jatkumisen vaalirahoittajien pimittämisessä.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – – – – – –

Vuoden 2003 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset
http://www.vaalit.fi/18880.htm

Vuoden 2004 europarlamenttivaalien vaalirahoitusilmoitukset
http://www.vaalit.fi/26986.htm

Vuoden 2006 presidentinvaalin vaalirahoitusilmoitukset
http://www.vaalit.fi/34632.htm

Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset
http://www.vaalit.fi/38746.htm

Europarlamenttivaalit 2009 ilmoitukset
http://www.vaalirahoitusvalvonta.fi/ilmoitukset/?election=4

Valituksi tulleiden ilmoitukset
Varasijalle määrättyjen ilmoitukset

KOKO 2000-LUVUN VAALIRAHOITUS ON AVATTAVA

Vaalirahoituksen avaaminen tarvitaan mielestäni koko 2000-luvulta. Siinähän puolueet, niiden johtajat, vaaleilla valitut edustajat ja puolueiden omat tiedotusvälineet ovat eturintamassa.

Toisaalta kyllähän tulevien vaalikampanjoiden yhteydessä jokainen voi esittää tahollaan kysymyksiä vaalirahoituksesta ja vaalirahoittajista omille suosikkiehdokkailleen. Kasvokkain tavattuna on aina hiukan vaikeampaa valehdella.

Hyväähän noissa vaalirahoitusilmoituksissa on se, että niistä voi tulostaa oman mielenkiintonsa mukaiset työkappaleet mukaan, niin ehdokkaan on helpompi muistaa miltä oma ilmoitus näyttää.

Se kannattaa jokaisen Teistä muistaa, että ainoa virallinen vaalirahoitusilmoitus on tehty ja/tai täydennetty oikeusministeriöön.

Joku Teistä saattaa ihmetellä sitä, että miksi olen henkilökohtaisesti näin helkkarin kiinnostunut vaalirahoituksesta? Vastaan jyrihäkämiehekkäästi seuraavalla tavalla. Perustelut käytännön tason elämästä tulevat heti perässä.

Suomen vaalirahoittajat. Suomen ihmisoikeustilanne. Suomen vakuutuslääkärit.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – – – – – –

HS–STT Kokoomus julkisti vaalirahoituksensa 12.8.2009:

Monet rahoittajat ovat Tujusen mukaan ottaneet puolueeseen yhteyttä ja antaneet luvan kertoa tuesta.

 

”Toinen syy rahoituksen avaamiseen on se, että pitkään jatkunut keskustelu on aiheuttanut lieveilmiönä epäilyksiä ja vihjailuja jopa mahdollisesta korruptiosta. Lisäksi keskustelussa on mennyt iloisesti sekaisin puolueelle tulleet ja ehdokkaille tulleet tukimaksut”, Tujunen sanoo.

 

Kokoomus on nyt avannut rahoituksensa 1. kesäkuuta 2006 lukien. Tietoihin sisältyy eduskuntavaalien 2007 varainhankinta ja tämä vaalikausi.

 

Tujusen mukaan tämä on kokoomukselta kertaluonteinen operaatio epäilysten hälventämiseksi ja väärinkäsitysten korjaamiseksi.

 

”Kyseessä siis on vain puolueelle tulleet rahat, ei kokoomuksen ehdokkaille tulleet tukirahat, joiden ilmoittamisesta ehdokkaat vastaavat lain mukaan itse, ja joista me emme välttämättä edes tiedä mitään”, Tujunen täsmentää.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – – – – – –

> Jokaisen suomalaisen kannattaa katsoa tämä ohjelma <

 

SILMINNÄKIJÄ: TUNTEMATON POTILAS
YLE TV2 ma 01.11.2010 klo 22.05

Aivovammapotilaat ovat hakeneet muutosta hylkypäätöksiinsä tähän mennessä pääasiassa muutoksenhakulautakunnan ja vakuutusoikeuden kautta.

 

Viisi vuotta sitten kokkolalainen lakimies Vesa Laukkanen keksi, että asia voidaan nostaa siviilikanteena uudelleen esiin yleisissä tuomioistuimissa, mikäli vammautuminen on tapahtunut liikenneonnettomuudessa.

 

Laukkasen on voittanut toistaiseksi kaikki ajamansa neljäkymmentä juttua. Laukkasen mielestä Suomen oikeusjärjestelmän suurimmat epäkohdat ovat vakuutusoikeus ja Valvira (entinen Terveydenhuollon oikeusturvakeskus), jotka ajavat häikäilemättömästi vakuutusyhtiöiden etua.

 

Aivovammoihin erikoistunut, yksi Suomen tunnetuimmista neurologeista Olli Tenovuo on samoilla linjoilla. Tenovuon mielestä aivovammapotilaat eivät ole saaneet oikeutta, koska Suomeen on luotu sellainen muutoksenhakureitti, jossa vakuutuslääkärien rooli muutoksenhakuelimissä on korostetussa asemassa.

 

-Siinä on kyse laillistetusta hyvä-veli -järjestelmästä, Olli Tenovuo sanoo.

 

Vakuutusoikeus, Valvira ja Vakuutuslääkäriyhdistys kiistävät kaikki jyrkästi Tenovuon ja Laukkasen syytökset. Potilaiden asioita käsitellään täysin objektiivisesti eikä vakuutusyhtiöitä suosita.

 

-Tämä tuntuu oudolta tämä puolueettomuuskritiikki koska meillä ei ole mitään yhteyksiä ulkopuolisiin tahoihin, jotka voisivat tämän puolueettomuuden vaarantaa, ihmettelee Vakuutusoikeuden ylituomari Timo Havu.

Toimittaja: Yrjö Hjelt
Tuottaja: Hannele Valkeeniemi
Tuotanto: Yle Ajankohtaisjournalismi

Lisätietoja ohjelmasta osoitteessa: http://atuubi.yle.fi/node/10415

> Jokaisen suomalaisen kannattaa katsoa tämä ohjelma <

ja/tai

Lisätietoja taustoista avoimen internetin hakukoneilta hakusanoilla:

vakuutuslääketiede
vakuutuslääketieteellinen arvio
vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä
nelikantainen lainsäädäntömalli
vaalirahoituksen avaaminen

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, maan tapa, politiikka, Suomen ihmisoikeustilanne, talouselämä, vaalirahaskandaali, vaalirahoitus, vakuutuslääkäri, vakuutusoikeus, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.