Politiikan tekemisestä en paljoa ymmärrä, mutta mielestäni tulevista eduskuntavaaleista tulee värikkäimmät vuosikymmeniin.
Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Mielipidetutkimuksilla eli gallupeilla Suomea on jo johdettu pitkään. Gallupit ovat vallankäytössä ykkönen ja erilaiset tilastot hyvä kakkonen. Gallupeilla tai ilman.
Mikä parasta teknisessä nykyajassa, niin jokainen voi tehdä halutessaan ajankohtaisen gallupin valitsemastaan aiheesta; itse valitsemiaan hakukoneita höräyttämällä. Seuraavaksi esimerkki.
Avainsanat ovat 1. Heränneiden puolue 2. Nukkuvien puolue.
Eli juuri saamani gallup-tiedon valossa on täysin mahdollista, että nukkuvien puolueen osuus kaikista äänestäjistä jää tulevissakin eduskuntavaaleissa 30 – 40 prosenttiin!
Nukkuvien hereille saamisesta ei kukaan valtapuolueista tunnu kantavan mitään huolta. Syy saattaa löytyä galluppien harhaanjohtavasta todellisuudesta. Maan tapaa tämäkin?
Otetaan tarkasteluun Yle Uutisten 24.9.2010 ”Perussuomalaisten kannatus yli 12 prosenttia” julkaisemat puolueiden kannatusluvut:
Kokoomus21,9 prosenttia
SDP 19,8 prosenttia
Keskusta 19 prosenttia
Perussuomalaiset 12,5 prosenttia
Vihreät 9,9 prosenttia
Vasemmistoliitto 7,2 prosenttia
Kristillisdemokraatit 4,4 prosenttia
Rkp 3,9 prosenttia
Muut –puolue 1,4 prosenttia
Jos 35 prosenttia äänioikeutetuista jättää tulevissa eduskuntavaaleissa äänestämättä, niin puolueiden todelliset kannatusluvut kaikkien äänestäjien keskuudessa ovat seuraavat. Todellisuuden äänestäjien joukossa kertovan gallup-leikkurin kertoimen koko on siis 0,65:
Kokoomus 14,2 prosenttia
SDP 12,9 prosenttia
Keskusta 12,3 prosenttia
Perussuomalaiset 8,1 prosenttia
Vihreät 6,4 prosenttia
Vasemmistoliitto 4,7 prosenttia
Kristillisdemokraatit 2,9 prosenttia
Rkp 2,5 prosenttia
Muut – puolueet 0,9 prosenttia
On siksi hyvä muistaa, että mikäli heränneiden puolueen joukko lähtee liikkeelle tulevissa eduskuntavaaleissa ja jättää äänestämättä nykyisiä eduskuntapuolueita, niin isotkin muutokset ovat mahdollisia.
Äänestysvilkkauden kasvaessa 10-15 prosenttia kaikissa tulevissa vaaleissa, niin kaikki on mahdollista.
Yhden kansanedustajan arvioitu nettotuotto puolueelle on neljän vuoden eduskuntakauden aikana 1 000 000 euroa eli miljoona euroa, joten siitä syystä johtuen nukkuvien puolueen muuttumista heränneiden puolueeksi pelätään. Varsinkin kaikkien nykyisten eduskuntapuolueiden keskuudessa.
Siksi uusien puolueiden ei kannata lopettaa työtään eduskuntavaaleihin.
Kunnallisvaaleissa kaikki on jo helpompaa. Harjoitus tekee mestarin politiikassakin. Eikä mestariksi koskaan tulla pelkästään ruudun takaa tuijottaen. Eikä myöskään heti eduskuntaan päätyen.
Ihmeisiin ja unelmiin uskon itsekin. Kuitenkin kaikkien politiikkaan pyrkivien pitää pystyä myymään omia ajatuksiaan ventovieraillekin.
Kovin perusduuni tehdään jatkossakin katutasolla, ellei sitten oma lähipiiri ole jo valmiiksi 8000 äänioikeutetun Suomen kansalaisen suuruinen. Ja joidenka voit luottaa varmuudella antavan omat äänensä vaaleissa kuin vaaleissa; juuri Sinulle.
Hyvä kysymys! Eli mistäkö tiedän, että eduskuntavaaleista tulee värikkäimmät vuosikymmeniin? Kun en kerran ymmärrä politiikan tekemisestä paljoakaan.
Hakukoneiden kauttapa hyvinkin. Niihin voi luottaa Suomessa. Ainakin toistaiseksi.
Syötä tai kopio hakusanapariksi valitsemallesi hakukoneelle:
vaalirahoituksen salaisuudet