Vaalirahoittajat hallitusohjelman tekijöinä?

Hienoa, että ympäristöministeri Paula Lehtomäki on ollut asiassa itse aloitteellinen ja ilmoittanut muutoksista mahdollisten omistustensa kautta tulevien sidonnaisuuksien suhteen. Perästä kuuluu ja kaivoksista kaikuu.

”Euroclear Finland Oy:n eli entisen Suomen Arvopaperikeskuksen ylläpitämän osakerekisterin mukaan Paula Lehtomäen aviomies Jyrki Sahlsten omistaa 51325 kappaletta Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n osakkeita. Omistuksen yhteisarvo on eilisen 5,28 euron päätöskurssin mukaan laskettuna lähes 271 000 euroa.

Aviomiehen lisäksi myös pariskunnan 3- ja 4-vuotiaat lapset omistavat Talvivaaran osakkeita. Toisella lapsella on 2425 osaketta (arvo nyt 12804 eur) ja toinen 1125 osaketta (5940 eur).

Usko kainuulaiseen kaivosyhtiöön on vahva myös Paula Lehtomäen Kuhmossa asuvalla äidillä. Hän omistaa osakerekisterin mukaan 2500 Talvivaaran osaketta, arvo eilisen kurssilla 13200 euroa.”

Lähde: Iltasanomat 22.09.2010 09:21

Juuri nyt on äärettömän tärkeää, että tätä keskustelua erilaisista sidonnaisuuksista ja niiden aiheuttamista mahdollisista esteellisyyksistä jatketaan.

Ovatko kaikki ministerimme muistaneet avata vaalirahoituksensa ja ilmoittaa osakkeiden omistuksissaan tapahtuneet muutokset? Miten mepit? Miten kansanedustajat ja kunnanvaltuutetut?

Ehdotankin zuumauksen kohteeksi seuraavien keskustan ministereiden avaamattomia vaalirahoituksia ja niistä esiin tulevien vaalirahoittajien avointa vertailua hallitusohjelman tekijöihin vuosina 2003 ja 2007.

Anu Vehviläinen – kasvuprosentti 237,94 %
* oma toteutunut vaalibudjetti 23 400 euroa vuonna 2003 (varalle)
* oma toteutunut vaalibudjetti 79 080 euroa vuonna 2007

Paula Lehtomäki – kasvuprosentti 123,12%
* oma toteutunut vaalibudjetti 30 850 euroa vuonna 2003
* oma toteutunut vaalibudjetti 68 834 euroa vuonna 2007

Mari Kiviniemi – kasvuprosentti 94,74 %
* oma toteutunut vaalibudjetti 33 887 euroa vuonna 2003
* oma toteutunut vaalibudjetti 65 991 euroa vuonna 2007

Tapani Tölli – kasvuprosentti 70,37 %
* oma toteutunut vaalibudjetti 29 196 euroa vuonna 2003
* oma toteutunut vaalibudjetti 49 744 euroa vuonna 2007

Mielestäni tehokkain keino pureutua vallitsevaan maan tapaan vaalirahoituksessa ja sen synnyttämissä sidonnaisuuksissa; on samalla nopeavaikutteisin ja tasapuolisin, kaikkien eduskuntapuolueiden kannalta.

Vaalirahoittajien nimet ja heidän yhteytensä hallitusohjelmien 2003 ja 2007 tekijöihin selvitetään kolmivaiheisesti syksyn 2010 aikana.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka voinee ottaa asiassa virkaansa perustuvan vetovastuun hallituksen suuntaan? Omatoimisesti ja mahdollisimman pian aloittaen.

Vai joko meidän pitäisi joukolla huutaa ja käyttää yhteistä ääntämme – ”Tule apuun EU!”

Etenemisen vaiheet:

1. Kansanedustajien ja ministerien omien vaalikampanjoiden vaalirahoittajien nimet julkistetaan avoimesti. Ilman eurorajoja ja sanktioita.

2. Kaikki Vanhasen I ja II hallituksen hallitusohjelman tekoon osallistuneet henkilöt ja organisaatiot julkistetaan.

3. Kohta 1 ja 2 henkilöiden ja organisaatioiden yhteydet vaalirahoittajiin julkistetaan.

Kyseisten toimien laillisuuden voi jokainen halutessaan varmistaa avoimen internetin hakukoneilta hakusanasetillä:

vaalirahoituksen abcde-laintulkinta

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

Mitä mieltä Sinä olet vaalirahoittajien mahdollisesta osallisuudesta hallitusohjelmien tekemiseen?


Mainokset

Tietoja Suomi 2017 - Suomi 2025?

Vuonna 2017 Suomi täytti 100 vuotta. Tässä pienen ihmisen näkökulmasta kirjoitetussa blogissani; pyrin myös vuoden 2017 jälkeen valottamaan lähihistoriamme ja nykyhetken mustia aukkoja. Ruohonjuuritasolta yhteiskunnallista tilannekuvaa esiin pukaten. Ja väliin pieneltäkin vaikuttavia tapahtumia isoon kuvaan lukiten. Jos haluamme todellisia parannuksia tähän Suomeen; jossa nyt elämme, niin jottain tarttis varmaankin tehrä? Mieluiten yhdessä toimien. Yli ikä - ja varallisuusrajojen. Tuleva aika, Suomi vuonna 2025; jää vielä hämärän peittoon. Toivottavasti entistä elämänmyönteisempään otteeseen itse kunkin tosielämässä; päästään kiinni jo huomenna. Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä. Vain yhdessä toimien voimme olla, huomata ja vaikuttaa enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Muuten taitaa käydä niin, että Albaniakin hurauttaa entistä kovemmalla vauhdilla Suomen ohi. Joten toivottavasti nuoremman polven päättäjämme ovat nyt tosielämän tapahtumista ja sisäisistä apparatsikeista paremmin kärryillä. Vastakkain ovat jatkossakin virallinen todellisuus ja todellinen todellisuus. Sekä se, että kuinka isoksi päättäjämme uskaltavat antaa tuon eron kasvaa.
Kategoria(t): "sutki sisko" ja "hyvä veli"-järjestelmät, apparatismi, maan tapa, politiikka, talouselämä, yhteiskunta ja sidonnaisuudet Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s